Eveniment

Colonelul Adrian Mesescu, şeful ISU Vâlcea, a trecut în rezervă

Locul lui a fost luat de colonelul Ionel Nuţă, împuternicit prin Ordin al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să preia această funcţie

Colonelul Adrian Mesescu a decis să treacă în rezervă cu drepturi depline de pensie după ce mai bine de 40 de ani a fost în slujba cetăţeanului. La conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea s-a aflat mai bine de 12 ani. Miercuri, 5 octombrie, colonelul Mesescu a predat ştafeta conducerii ISU colonelului Ionel Nuţă într-o ceremonie restrânsă la care au participat cadrele de la unitatea din Râmnicu Vâlcea.

“Sunt ofiţer de carieră şi am peste 40 de ani de uniformă. După Şcoala Militară de ofiţeri, am lucrat ca şi ofiţer într-una din unităţile militare de la Vlădeşti. Din 1990, la Inspectoratul de Protecţie Civilă Judeţean Vâlcea, până în data de 15 decembrie 2004, anul de naştere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru Vâlcea, care a rezultat prin unificarea Inspectoratului de Protecţie Civilă Judeţean cu Grupul de Pompieri Judeţean. Anul 2004 m-a găsit în postura de şef al Inspectoratului de Protecţie Civilă din anul 1998 şi, ulterior, inspector şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea. De-a lungul carierei am avut o evoluţie foarte bună şi am trecut prin toate treptele ierarhiei militare, nu am făcut salturi peste anumite funcţii, începând de la comandant de pluton, unde am instruit militari în termen timp de şapte ani, la unitatea la care am fost după repartiţie, din anul 1983 şi până în 1990, iar ulterior la Protecţia Civilă. Pe specialitatea mea avem şi câţiva militari în termen, după care am trecut pe funcţii superioare până la cea de pe care, începând cu data de 5 octombrie, trec în rezervă. Consider că din motive obiective, dar şi personale, am ajuns la un nivel la care mi-am făcut datoria. Prevederile legii mă avantajează şi în sensul în care eu am absolut tot ceea ce trebuie la nivel maxim, ca vechime, ca grupe de muncă. Este o hotărâre personală. Vorbind mai tinereşte, este şi un trend în momentul de faţă, dar în cazul meu este o diferenţă. Eu nu fac parte din categoria 48, 49 de ani. Sunt din categoria celor care se apropie totuşi de vârsta de pensionare”, a afirmat acesta în faţa colegilor.

Înlocuitorul colonelului Mesescu, colonelul Ionel Nuţă, are o vastă experienţă în domeniu. Acesta a ocupat din 2009 şi până în prezent funcţia de adjunct al inspectorului-şef al ISU Vâlcea. Anterior a ocupat şi funcţiile de şef serviciu prevenire; şef de stat major; consilier juridic şi ofiţer de resurse umane.

Ceremonia oficială de trecere în rezervă a colonelului Adrian Mesescu va avea loc în perioada imediat următoare, în prezenţa conducerii judeţului şi a reprezentanţilor IGSU, anunţă printr-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...