La Ţară

Plantaţii de mur american, zmeur şi cătină, dezvoltate de tineri din Roşiile care au muncit în agricultura occidentală

Primarul susţine că în localitatea vâlceană există şi proiecte de dezvoltare a unor culturi de goji, trufe, aluni sau nuci, depuse pentru finanţare europeană

Potrivit spuselor primarului Constantin Diaconu, comuna vâlceană Roşiile a devenit unul din principalii producători de cătină şi zmeur din judeţ, mai mulţi localnici alegând să investească în acest inedit domeniu agricol. Alesul precizează că este vorba de culturi de mur american, zmeur şi cătină, realizate de tineri care au muncit mai mulţi ani în agricultură în statele comunitare.
“Asta este de fapt un rezultat pozitiv al muncii în străinătate. Faptul că românii noştri au înţeles că agricultură performantă se poate face oriunde, dacă există responsabilitate. Cele trei ferme care deja sunt cunoscute pentru producţie, având pieţe de desfacere, i-au convins şi pe alţii să se apuce de treabă. Pentru că statul acasă pe ajutor social nu este o soluţie. Toţi cei care şi-au creat ferme aici în Roşiile sunt tineri care au muncit o perioadă în străinătate. Acum, după ce şi-au văzut fermele pe roate, vor să dezvolte şi fabrici de procesare a fructelor”, a declarat Constantin Diaconu. În afara fermelor de cătină, zmeur şi mur american, a căror suprafaţă agricolă se întinde pe 15 hectare, în Roşiile există şi proiecte de dezvoltare a unor ferme de goji, trufe, aluni sau nuci, proiecte depuse pentru finanţare europeană.
Primăria Roşiile a dezvoltat împreună cu oraşul Berbeşti o asociaţie de dezvoltare intercomunitară (ADI), care, pe lângă proiecte de infrastructură, are în vedere şi un proiect de înfiinţare a unui centru zonal de colectare legume, fructe şi fructe de pădure.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...