Eveniment

Horezu Open Cup, turneu internaţional de şah, la a cincea ediţie

200 de jucători, arbitri şi invitaţi de prestigiu sunt aşteptaţi la cel mai amplu eveniment de acest gen la nivel internaţional din această lună

Oraşul-staţiune Horezu a intrat în circuitul mondial al turneelor de şah. Primăria din localitate, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Vâlcea şi APPAH Horezu organizează în perioada 13-16 octombrie a.c. a cincea ediţie a Turneului Open Cup. La competiţia din acest an sunt aşteptaţi să participe 200 de jucători, făcând din eveniment cel mai amplu de acest gen la nivel naţional şi chiar internaţional din această lună, potrivit spuselor primarului Nicolae Sărdărescu.
Principala preocupare a administraţiei publice locale este, în acest moment, asigurarea locurilor de cazare şi masă pentru toţi participanţii, arbitrii şi invitaţii la eveniment. “Vor veni 200 de jucători din toată lumea şi foarte mulţi invitaţi de prestigiu. Am rugat deja toate pensiunile să transmită locurile de cazare disponibile. Avem oricum un centralizator în timp real pe site-ul primăriei. Turneul se va desfăşura în perioada 13 - 16 octombrie şi este, după Turneul de Bridge, a doua mare reuşită ca recunoaştere a staţiunii noastre pentru aceste tipuri de sport, la nivel internaţional”, a declarat Nicolae Sărdărescu.
Open Cup este o competiţie dedicată jucătorilor cu coeficient ELO sub 2100 şi se desfăşoară pe durata a 7 runde, iar împerecherile se fac cu Swiss Manager. Turneul va avea transmise rezultatele către FIDE. Timpul de joc este de 90 min + 30 sec/mutare începând cu prima mutare. Fondul de premii este garantat şi nu depinde de numărul participanţilor. Premiile speciale se dau strict în ordinea clasamentului şi sunt necumulabile. Criteriile de departajare se trag la sorţi înainte de prima rundă. Locul de desfăşurare al evenimentului este sala Cinematografului din Horezu (Mioriţa), situat în strada Tudor Vladimirescu nr. 65.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...