Ultima Oră

Remus Borza, decăzut din nou din calitatea de administrator judiciar al CET Govora de instanţă

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis solicitările de anulare a procesului verbal de şedinţă din 28 iulie formulate de ANAF şi Bica SRL pentru neîndeplinirea procedurilor

Joi, 29 septembrie a.c., hotărârea Adunării generale a creditorilor CET Govora prin care Euro Insol, firma lui Remus Borza, a fost acceptată drept administrator judiciar al societăţii vâlcene aflate în insolvenţă a fost anulată de Tribunalul Vâlcea. În dosarul nr. 1396/90/2016/a18, completul de la Secţia a II-a Civilă, condus de judecătorul Sorinel Petria, a admis solicitările de anulare a procesului verbal de şedinţă din 28 iulie a.c., formulate în acest sens de creditorii ANAF şi Bica SRL în conformitate cu articolul 66 din Legea 85/2014 (neîndeplinirea procedurilor). Decizia instanţei vâlcene este atacabilă cu Apel de către Euro Insol, în şapte zile de la comunicare, dar şansele de răsturnare a situaţiei sunt minime, potrivit specialiştilor consultaţi de noi.

Raportul privind cauzele insolvenţei rămâne document valabil

Momentan, Remus Borza nu a putut fi contactat, nerăspunzând joi la telefon, în ciuda repetatelor noastre încercări de a afla dacă îşi va depune mandatul. Aşa ar cam trebui, pentru că hotărârea Tribunalului Vâlcea este executorie în acest sens. Potrivit specialiştilor în domeniul insolvenţei, cel mai probabil el va convoca o noua adunare a creditorilor CET Govora pentru a se revalida ca administrator judiciar al societăţii vâlcene în faţa acestora şi va forţa la limita legii rămânerea în această calitate până la acest pas.
Indiferent care va fi, în continuare, soarta administratorului judiciar, Raportul privind cauzele insolvenţei CET Govora rămâne în vigoare, ca de altfel toate actele asumate de Euro Insol, societatea având calitatea de administrator judiciar numit de instanţă.

CE Oltenia este principalul creditor al CET Govora şi susţinătorul lui Borza

Euro Insol SPRL, societatea practicianului în insolvenţă Remus Borza, rămăsese administrator judiciar al CET Govora SA după şedinţa adunării creditorilor din 28 iulie 2016. Decizia s-a luat cu votul a aproape 65% din creditorii înscrişi la masa credală, în condiţiile în care, cu o zi înainte, Remus Borza anunţase oficial că şi-a redus pretenţiile în ce priveşte onorariul la 20.000 de euro lunar (de la 30.000, iniţial). În plus faţă de onorariu, Euro Insol SPRL va mai încasa şi un onorariu de succes în valoare de 3% din sumele ce vor fi distribuite creditorilor, din recuperarea creanţelor, precum şi din veniturile suplimentare şi reducerile comerciale obţinute pentru societate de administratorul judiciar. Principalul susţinător, prin vot, al lui Borza a fost, la şedinţa din 28 iulie a.c., reprezentantul CE Oltenia, în timp ce reprezentantul Consiliul Judeţean Vâlcea s-a abţinut.
Dintre principalii creditori ai CET Govora, CE Oltenia deţine 49,20685% (195,655 milioane de lei), Alpha Bank – 9,4575% (37,6 milioane lei), ANAF – 8,59249% (34,165 milioane lei), CJ Vâlcea – 4,361% (17,34 milioane lei), restul creditorilor nedepăşind 2%, totalul creanţelor ridicându-se la 397,616 milioane de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...