Eveniment

Copiii românilor din comuna ucraineană Mahala, invitaţi anual în Vâlcea

Delegaţia condusă de primăriţa localităţii amintite a fost primită de Preşedintele CJ Vâlcea şi primarii comunelor vâlcene Pesceana şi Amărăşti

Începutul de săptămână a fost marcat, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, de vizita unei delegaţii conduse de Elena Nandriş, primarul localităţii Mahala din Ucraina, însoţită, mai mulţi membri ai Consiliului Local al comunei şi un reprezentant din partea televiziunii naţionale Chişinău. Situată lângă Cernăuţi, localitatea Mahala numără 7.200 de locuitori, 98% dintre aceştia fiind români. În urma întâlnirii de luni, 26 septembrie, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că s-a propus ca anual să fie invitate în Vâlcea delegaţii din localitatea amintită.

“Am primit cu mare bucurie şi emoţie delegaţia din localitatea Mahala! Cred că noi cei care suntem aici, în România, trebuie să facem posibil ca, măcar o dată pe an, aceşti oameni să vină în ţară, unde să se simtă acasă alături de fraţii lor români. Doamna Elena Nandriş, primarul localităţii, are un suflet minunat şi m-a impresionat profund modul în care a vorbit despre ţară şi despre valorile naţionale. Cred că avem de învăţat de la aceşti oameni şi mi-am propus ca, împreună cu domnii primari din localităţile Pesceana şi Amărăşti, măcar o dată pe an, să invităm o delegaţie din Mahala, chiar de copii şi tineri, la noi la Vâlcea”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

S-a discutat şi despre demararea procedurilor de înfrăţire între comunele vâlcene şi cea ucraineană, acestea urmând a fi iniţiate în cel mai scurt timp.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...