Actualitate

CJ Vâlcea continuă strategia de interconectare rutieră cu judeţele vecine

Până acum au fost reabilitate arterele de legătură dintre Bălceşti - Goruneşti, Olanu - Vitomireşti, Vaideeni - Polovragi, Diculeşti - Iancu Jianu

Interconectarea rutieră a judeţului Vâlcea cu toate judeţele vecine face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu. El a recomandat administraţiilor locale care se află în zona limitrofă a judeţului să reabiliteze căile de comunicare cu localităţile vecine pentru a facilita transportul de mărfuri şi persoane.

“Vâlcea a demarat încă de acum şase ani, la nivel de infrastructură rutieră, o politică de reabilitare a drumurilor judeţene care ies din judeţ. Ne referim aici la Bălceşti - Goruneşti, Olanu - Vitomireşti, Vaideeni - Polovragi, Diculeşti - Iancu Jianu. Este o strategie menită a facilita transportul de mărfuri şi persoane mult mai repede între localităţile vecine aflate în judeţe diferite. Există firme care colectează lapte, de exemplu, dintr-un judeţ şi care vin după materia primă la noi sau invers, există locuri de muncă în Vâlcea unde lucrează gorjeni, olteni sau argeşeni. Există, nu în ultimul rând, familii, rude sau fermieri care au proprietăţi agricole în judeţul vecin. Această politică trebuie să o aibă toate localităţile aflate la limita teritorială a judeţului şi unde sunt drumuri comunale de legătură cu localităţile din celelalte judeţe. Se pot forma clustere, ADI, se pot depune proiecte europene”, a declarat luni preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Primul drum interjudeţean asfaltat de o asociere de comune

El a afirmat că localităţile Livezi din Vâlcea şi Dănciuleşti din Gorj au pus bazele unui ADI şi primul proiect comun este asfaltarea unui drum comunal de 7 km care leagă cele două comune. “Acest drum este unul care scurtează timpul şi distanţa dintre cele două localităţi şi face ca legăturile economico-sociale să fie altele. Am înţeles că fiecare familie din Livezi se înrudeşte cu cineva din Dănciuleşti. Că există proprietăţi ale gorjenilor aici sau ale vâlcenilor dincolo. Această strategie este una care trebuie implementată în tot judeţul”, a mai spus Rădulescu. Potrivit datelor furnizate de CJ Vâlcea, 21 de drumuri comunale din judeţ au corespondenţă în judeţele vecine, la acestea adăugându-se alte 7 drumuri judeţene.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...