Sport

Fotbal, Liga I, CS U Craiova – FC Botoşani 1-0

Craiova a urcat pe locul 2

După victoria obţinută vineri cu Botoşaniul, scor 1-0, CS U Craiova a urcat până pe locul 2 în clasament şi arată forţa necesară pentru a se bate la cupele europene

Craiova joacă la acest moment cel mai spectaculos fotbal din campionat şi forţa echipei lui Gigi Mulţescu este una mult crescută faţă de sezonul trecut. În prima repriză, moldovenii au fost cei care şi-au adjudecat majoritatea duelurilor, arătând o agresivitate mai puţin obişnuită pentru o echipă în deplasare. Bordeianu a depăşit limita însă, când l-a călcat violent pe Zlatinski şi oaspeţii au rămas mai puţini. Lovitura avea să fie dublată chiar înainte de pauză de golul lui Băluţă, rămas singur cu Iliev, după mingea trimisă în adâncime a lui Briceag şi lăsată inteligent de Gustavo.
Ca şi la Cluj, alb-albaştrii au arătat că nu ştiu să gestioneze superioritatea şi până în minutul 80 au pierdut ambii stoperi titulari, din cauza accidentărilor. Pe fondul confuziei gazdelor, moldovenii au emis pretenţii în ofensivă, dar nu au avut forţa necesară să egaleze. Craiova a ratat câteva contraatacuri din care putea să se desprindă pe final, în special cea din minutul 82, a lui Surugiu, care a ales să finalizeze, în loc să paseze la Nuno Rocha.
Craiova câştigă şi urcă pe locul 2. Iar săptămâna viitoare va juca în deplasare derby-ul cu Steaua, unde o victorie îi poate propulsa pe olteni în fotoliul de lideri.

Gigi Mulţescu, bucuros pentru jocul ofensiv

La conferinţa de presă de la finalul meciului cu FC Botoşani, câştigat cu 1-0 de olteni, antrenorul Gheorghe Mulţescu a spus: „Am întâlnit un adversar tenace, foarte disciplinat tactic, faza de apărare o joacă la sacrificiu, este Atletico Madrid al României. O echipă foarte agresivă, combativă, bătăioasă şi explodează pe contra-atac. Numai că noi am fost cei care am controlat jocul. În afara golului, am avut trei-patru ocazii prin care puteam lua un avantaj care să ne liniştească. Nu s-a întâmplat aşa. Cartonaşul roşu luat de adversar, coroborat cu cele două schimbări ale stoperilor – am zis că am trăit totul în 40 de ani de carieră, dar asta nu mi s-a mai întâmplat – ne-au dezechilibrat pe final. A trebuit să improvizăm, să aducem jucători în faţa careului prin care să blocăm atacurile lor ce se doreau decisive. În felul acesta am folosit contra-atacul şi am avut foarte multe ocazii, numai că egoismul ne-a privat de mai multe goluri. Felicit jucătorii pentru maturitate, angajament, pentru munca pe care au depus-o în teren, meritau să mai înscrie şi alte goluri. Îmi pare rău că nu am înscris mai mult ca să ne liniştim în meci, nu făceam altfel de calcule, pentru a fi pe primul loc. Atacanţii sunt egoişti, dar când ai coechipier liber, în poziţie mai bună, trebuie să pasezi. Normal că-i voi atenţiona în privinţa acestui aspect”.
Gigi Mulţescu aşteaptă cu încredere derby-ul cu Steaua. ”Cu Steaua va fi mai greu, este cea mai titrată echipă, cu un lot valoros, dat fiind că a cumpărat tot din România. Numai iarba n-a cumpărat-o. Accidentările lui Acka şi Popov nu sunt grave. S-au încărcat datorită efortului şi au făcut mici contracturi. Mă bucură faptul că echipa joacă bine, ofensiv. A făcut-o în faţa lui FC Botoşani, o echipă cu un lot puternic, bine acoperit pe toate posturile. Mă bucură că producem ocazii, dar mă apucă groaza când văd atâtea ratări. Deocamdată luptăm pentru play-off. Odată cu accederea în play-off, vom face o analiză, pentru a vedea ce ne trebuie, pentru a ne întări“.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...