Ultima Oră

Râmnicu Vâlcea:

Unităţile de pe platforma industrială, în pericol să rămână fără apă tehnologică

Autorităţile locale au găsit o soluţie pentru funcţionarea în regim normal a instalaţiilor consumatoare de apă de pe Platforma Chimică

Potrivit ultimei somaţii transmisă de ELECTRICA Furnizare către SC OLTCHIM Rm.Vâlcea, în data de 15 septembrie, ora 15.00, se va întrerupe definitv alimentarea cu energie electrică a Combinatului Chimic.

În această situaţie, urmează ca toate celelalte unităţi de pe Platforma Industrială să rămână fără apă tehnologică. Pentru a găsi o soluţie, fie ea şi paliativă, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a organizat ieri o şedinţă de comandament la care au participat directorii generali şi directorii economici de la Uzinele de Sodă – CIECH, CET Govora, Exploatarea Minieră Rm.Vâlcea şi Administraţia Bazinală de Apă Olt.

Participanţii au optat pentru varianta preluării uneia dintre prizele de apă ale OLTCHIM, inclusiv a reţelelor de transport şi distribuţie, rolul de coordonator al sistemului de alimentare cu apă industrială fiind asumat de Uzinele Sodice. În acest scop, preşedintele Ion Cîlea a apelat la sprijinul CEZ DISTRIBUŢIE Oltenia pentru asigurarea, pe bază de contract, a unei puteri instalate de 2Mw, suficientă pentru funcţionarea pompelor de la priză şi transportul apei către consumatori.

„Prin aplicarea acestei soluţii se va asigura funcţionarea în regim normal a instalaţiilor consumatoare de apă de pe Platforma Chimică, inclusiv a necesarului de apă pentru diluţia sării din câmpul minier de la Ocnele Mari care trebuie să asigure saramura folosită ca materie primă la Uzinele de Sodă Govora”, a declarat Ion Cîlea.

Tot în şedinţa de comandament s-a hotărât ca USG – CIECH să adapteze schema de funcţionare a pompelor de la priza de apă, urmând ca ceilalţi operatori economici să achite către această unitate contravaloarea apei tehnologice preluate de către fiecare din reţea. În costuri se vor regăsi preţul apei de la priză, al energiei consumate, al procesului de decantare şi al distribuţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...