Economic

Consiliul de Administraţie al Hidroserv a propus Casa de Insolvenţă Transilvania drept administrator judiciar

Iniţial a fost propusă Euro Insol, dar firma condusă de Borza ar fi fost incompatibilă, întrucât are aceeaşi funcţie la UCM Reşiţa, principalul creditor al Hidroserv

Consiliul de Administraţie al Hidroserv a agreat, vineri, 24 septembrie, de principiu, intrarea în insolvenţă a companiei şi a propus Casa de Insolvenţă Transilvania drept administrator judiciar.
“Consiliul de Administraţie al companiei a agreat de principiu, în unanimitate, să propună intrarea în insolvenţă a companiei, iar administrator judiciar va fi propusă Casa de Insolvenţă Transilvania. Hotărârea Consiliului de Administraţie nu a fost publicată încă, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare”, au spus surse din cadrul companiei pentru Agerpres. Următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie este programată pentru miercuri, 28 septembrie. Vineri, Consiliul de Administraţie al Hidroserv, filiala de servicii şi mentenanţă a Hidroelectrica, a analizat, din nou, intrarea în insolvenţă a companiei. Aceasta după ce, în cursul lunilor august şi septembrie, au avut loc discuţii din ce în ce mai dese pe tema posibilei insolvenţe a Hidroserv. Iniţial, s-a discutat ca Euro Insol să fie propusă drept administrator judiciar, însă firma condusă de Remuz Borza ar fi fost incompatibilă, întrucât are aceeaşi funcţie la UCM Reşita, principalul creditor al Hidroserv. Remus Borza a fost şi administratorul Hidroelectrica, societatea-mamă a Hidroserv, în perioada 2012-2016, cât timp producătorul de energie a fost în insolvenţă.

Directoratul Hidroelectrica, presiuni pentru intrarea Hidroserv în insolvenţă

Vineri, sindicatul Hidro Olt a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că directoratul Hidroelectrica face presiuni, prin reprezentanţii săi în Consiliul de Administraţie al Hidroserv, pentru intrarea în insolvenţă a companiei de servicii, punând astfel în pericol siguranţa sistemului energetic naţional.
Liderii sindicali au transmis o adresă primului-ministru al României şi ministrului Energiei, în care au cerut demiterea membrilor Directoratului Hidroelectrica, pe motiv că, urmărind maximizarea profitului Hidroelectrica, aceştia au redus programul de lucrări pe care ar fi trebuit să le facă Hidroserv, filiala de servicii şi mentenanţă a producătorului de energie.
“Solicităm demiterea de urgenţă a membrilor Directoratului Hidroelectrica şi membrilor CA (al Hidroserv - n.r.), care sunt şi salariaţi ai Hidroelectrica SA, şi înlocuirea lor cu persoane din afara acesteia. Prin aceasta, viitorul CA nu va mai putea fi suspectat că doreşte maximizarea profitului SC Hidroelectrica prin reducerea aberantă a lucrărilor de mentenanţă, periclitând astfel siguranţa funcţionării în condiţii de siguranţă a Hidroelectrica şi pe ansamblu a întregului sistem energetic naţional”, se arată în comunicatul sindicaliştilor.

Sindicaliştii acuză unii membri ai CA că se află în conflict de interese

Potrivit acestora, membrii CA Hidroserv care sunt şi salariaţi ai Hidroelectrica se află în conflict de interese, atâta vreme cât ei sunt cei care aprobă lucrările de mentenanţă ale Hidroelectrica, pe care ar urma să le realizeze Hidroserv. “Presiunile pentru intrarea în insolvenţă se fac din partea Directoratului Hidroelectrica SA prin membrii Consiliului de Administraţie al Hidroserv care sunt şi salariaţi ai Hidroelectrica (respectiv trei din cinci membri). Menţionăm că preşedintele CA este domnul Marian Sandu, şef Serviciu Urmărire Recepţie Lucrări Mentenanţă din Hidroelectrica, care gestionează programul de reparaţii al Hidroserv. Acest fapt reprezintă un evident şi grav conflict de interese, aceştia, prin poziţiile lor, au impus reducerea programului de mentenanţă fără a respecta atât prevederile contractului-cadru încheiat pe patru ani între Hidroserv şi Hidroelectrica, cât şi prevederile Cărţilor Tehnice ale Hidroagregatelor”, mai spun liderii sindicali. Hidroserv SA a fost înfiinţată în 2013, în urma fuziunii celor opt filiale Hidroserv de mentenanţă şi întreţinere în sistemul hidroenergetic. Compania este deţinută 100% de Hidroelectrica, care a ieşit din insolvenţă în luna iunie 2016, după patru ani de reorganizare judiciară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...