Sport

Handbal feminin, HCM Rm.Vâlcea - Măgura Cisnădie 20-18 (11-8)

HCM a câştigat după un meci crâncen cu Cisnădie

HCM Râmnicu Vâlcea a câştigat luni seară disputa de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, scor 20-18, şi echipa pregătită de Constantin Ştefan a rămas pe locul 5, o poziţie de cupe europene!

Vâlcea şi Cisnădie au oferit în etapa a IV-a a Ligii Naţionale un meci echilibrat, crâncen, decis abia în ultimele minute. Sibiencele au început mai bine şi s-au desprins la 5-2 în minutul 6. Minutul 21 a adus şi faze inedite, echipa vâlceană având trei jucătoare eliminate temporar, dar a jucat senzaţional în cele două minute de netă inferioritate, în care scorul a fost de 1-1! După aceste faze electrizante, HCM a căpătat alt tonus şi a marcat de trei ori consecutiv, intrând la cabine în avantaj, scor 11-8.

Cu portarul Blazek în formă bună (13 parade), Vâlcea a condus şi pe parcursul reprizei secunde la 1-2 goluri, dar s-a văzut egalată cu cinci minute înaintea finalului, scor 17-17. HCM a gestionat însă excelent ultimele minute, a marcat de trei ori consecutiv şi s-a impus la final cu 20-18. Cu câteva secunde înaintea finalului, jucătoarea oaspetelor, Nicoleta Tudor a lovit o vâlceancă cu cotul şi a văzut direct cartonaşul roşu, urmat de cel albastru, care anunţă că arbitrii vor face raport suplimentar pentru acea fază.

Antrenorul HCM-ului, Constantin Ştefan, a fost mulţumit de jocul echipei sale, pe care a felicitat-o, ca şi pe spectatorii prezenţi în Sala Traian.

”Măgura este o echipă bună, cu jucătoare cu experienţă, s-a întărit şi cu Tatalovic, o să pună multe probleme în acest campionat, mă bucur că am câştigat. Tinereţea a învins experienţa, Vâlcea a bătut Cisnădie, le felicit pe fete pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru determinarea din apărare, pentru situaţiile clare create în meci, din păcate, încă suferim la finalizare, sperăm să îmbunătăţim şi acest capitol. Am jucat agresiv, dar regulamentar, asta vreau de la echipa mea, mă bucur că sunt arţăgoase şi vor victoria. Suntem pe drumul cel bun, felicit fetele şi numerosul public care a venit azi la sală şi ne-a încurajat timp de 60 de minute. De mâine, ne concentrăm pe meciul de la Bistriţa, va fi la fel de greu, deşi e nou promovată, s-a întărit şi ea mult, cu jucătoare de mare experienţă”, a declarat Constantin Ştefan.

Liderul echipei din Vâlcea, Mihaela Ani-Senocico consideră că apărarea ermetică a adus victoria formaţiei sale. ”A fost foarte greu din primul până în ultimul minut, am simţit într-un moment că parcă nu mai vine odată minutul 60. Ne-am făcut viaţa grea, pentru că am ratat unu la unu cu portarul, din situaţii foarte clare, dar mă bucur că ne-am completat bine în apărare, ne-a mers poarta, ne-am ajutat reciproc şi acesta a fost un lucru foarte bun pentru noi şi ne-a adus cele trei puncte. Mă bucur că am ieşit de pe teren fără accidentări, am reuşit să luăm cele trei puncte şi le mulţumim tuturor celor prezenţi în sală că ne-au susţinut sperăm să le aducem victorii mai uşoare în viitor şi meciuri frumoase. Nu mă gândesc la titlul de golgheter, îmi doresc să ajut echipa şi să avem cât mai multe victorii”, a afirmat Ani Senocico.

HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 20-18 (11-8)

Sala Sporturilor Traian, spectatori 1.000

Vâlcea: Blazek, Vălean – Senocico 5, Simion 5, Gomes 3, Beleska 2, Stoicănescu 2, Vizitiu 1, Khouildi 1, Adespii 1, Florica, Safta, Craiu, Gavrilă. Antrenor C. Ştefan

Cisnădie: Tatalovic, Tagean - Tudor 5, Cioaric 3, Moldovan 3, Czeczi 2, Hoha 2, Apetrei 2, Goran 1, Ionescu, Gatzel. Antrenor A. Weber

Arbitri: Mârza, Nedelea (ambii din Cluj).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...