Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM Rm.Vâlcea

Mihai Stoichiţă: ”Vâlcea are tradiţie prin Chimia, poate îşi va propune într-o zi să revină în Liga I”

Unul dintre cei mai experimentaţi antrenori români, Mihai Stoichiţă a fost prezent sâmbătă în Zăvoi la meciul CSM-Reşiţa 5-2, pentru a fi alături de fostul său colaborator, Mihai Stoica, actualmente tehnician la Metalul.

Mihai Stoichiţă a stat în tribuna oficială, alături de antrenorul Fane Nanu şi de fostul atacant al Chimiei, Marin Nicolae.

”A fost un meci foarte bun pentru Liga a II-a, l-am revăzut cu drag pe Florin Costea, pe care l-am antrenat la Steaua. Mi-a plăcut şi Dina, a dat pase foarte bune pentru Costea, el nu merită tratat aşa de către suporteri. Vâlcea a avut probleme în apărare, Reşiţa la mijloc, aici s-a făcut diferenţa. CSM a jucat destul de confuz în prima repriză, a aruncat mingile pe vârfuri, mă aşteptam să construiască mai elaborat, cred că mai are nevoie de jucători în defensivă, dar şi la mijloc. Vreau să văd CSM şi în faţa unui adversar mai puternic. Poate o să merg etapa viitoare să îi văd la Mioveni, am destul timp liber şi am antrenat şi eu acolo câteva meciuri”, a declarat Stoichiţă, care actualmente este liber de contract. Prezent în Vâlcea încă de vineri seara, acesta a dovedit multă modestie şi a făcut o mulţime de poze cu tinerii care l-au recunoscut.

Mihai Stoichiţă a mai subliniat că tradiţia Chimiei şi a Stadionului din Zăvoi nu trebuie să dispară de la Râmnicu Vâlcea. ”Vâlcea are tradiţie în Liga I prin Chimia, prin jucători precum Iancu Carabageac, Marin Nicolae, Dumitru Teleşpan, Ştefan Stana şi alţii. Are şi un stadion amplasat într-o locaţie foarte frumoasă, care, cu bunăvoinţa autorităţilor locale, poate fi îmbunătăţit sau chiar demolat şi reconstruit de la zero. Eu nu văd rostul să se construiască un alt stadion în altă parte, pentru că s-ar pierde tradiţia stadionului din Zăvoi şi avem nevoie de istorie în fotbal. Tradiţia este foarte importantă!”

Reputatul tehnician a făcut cunoştinţă şi cu conducătorii clubului din Zăvoi şi aşteaptă momentul în care Vâlcea îşi va propune promovarea. ”Am cunoscut actuala conducere a clubului CSM, am văzut entuziasm, există raţiune, nu se depăşeşte măsura cu cheltuielile, acesta este un lucru bun, pentru că atâtea cluburi au dispărut. Poate, într-o zi, Vâlcea îşi va propune mai mult, să revină în Liga I, contează mult şi ce vrei”, a mai declarat Stoichiţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...