Administraţie

Bani de la Guvern pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii în Băile Olăneşti şi Drăgoeşti

Intervenţia cea mai amplă este programată în staţiunea vâlceană, acolo unde primăria vrea să stabilizeze un deal întreg şi cu ajutorul ANIF

Câteva primării de localităţi vâlcene au primit abia acum de la Guvern restul banilor necesari pentru remedierea pagubelor înregistrate în urma inundaţiilor din 2014. Mai bine mai târziu decât niciodată, par a spune, în acest caz, primarii din Băile Olăneşti şi Drăgoeşti, Sorin Vasilache, respectiv Gheorghe Melente.

Administraţiei publice din cunoscuta staţiune i-au fost alocaţi 700.000 de lei, la suma din fondurile pentru intervenţie în situaţii de urgenţă adăugându-se alocarea de bani din partea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), care va interveni, în baza unui proiect elaborat împreună cu reprezentanţii primăriei, pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a întregii zone Epureşti, cu probleme majore de mulţi ani. “Până acum, în aceeaşi zonă, am ridicat un zid de sprijin pentru consolidarea străzii Epureşti, astfel încât să nu fie distruse lucrările de asfaltare şi modernizare a acesteia. Acum, în zona superioară, ne confruntăm cu alunecarea terenului cu tot cu pădure, un fenomen destul de ciudat şi trebuie intervenit de urgenţă. Pe fondurile pentru calamităţi alocate construim încă un zid de sprijin. În paralel, ANIF va începe şi lucrările de stabilizare a islazului din această zonă”, ne-a declarat Sorin Vasilache, edilul din Băile Olăneşti.

În Drăgoeşti se decolmatează canalele colectoare şi se montează rigole

Primarul din Drăgoeşti, Gheorghe Melente, va direcţiona, aşa cum a şi stabilit împreună cu reprezentanţii consiliului local şi funcţionarii administraţiei locale, suma de 500.000 de lei pentru regularizarea şi modernizarea canalelor colectoare, în scopul protejării infrastructurii rutiere afectate de calamităţi. “Vor fi decolmatate canalele de scurgere a apelor pluviale în punctele Bolovăneanu, Broscar şi Harca. Se vor construi rigole betonate pe 1.156 metri pătraţi, podeţe şi se vor îndrepta drumurile Olăreasa, Gogorică, Viezuini, Stăvăreşti, Văcăroiu şi Panoiu cu balast şi piatră spartă. Prin aceste investiţii, încercăm să evităm producerea de inundaţii pe viitor. Chiar dacă, în conformitate cu proiectul, lucrările au ca termen de execuţie trei luni, cred vor fi recepţionate mult mai repede”, a spus Gheorghe Melente.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...