Opinii

 

Găştile edilitare ale Râmnicului

Sferele de influenţă ale ultimilor edili perindaţi la cârma Râmnicului par să includă din ce în ce mai mult trepăduşi de serviciu puşi să le facă acestora treburile murdare şi apoi răsplătiţi cu câte o halcă din bugetul local. Fie că vorbim de lucrări executate la preţuri astronomice sau de terenuri jonglate între proprietari pentru a trece printr-un cerc mai înalt al evaluării în cazul exproprierilor, găştile aciuate în jurul administraţiei publice sau chiar adăpostite în birourile Primăriei încep să prindă culoarea clanurilor mafiote.

De mai bine de opt ani, metoda patentată de fostul primar Gutău, sub deviza „puterea este la noi!” a devenit un fel de regulă a jocului pentru cei instalaţi în fruntea Executivului. De fiecare dată în ultimii ani, confortul asigurat de o majoritate în Consiliul Local i-a făcut pe aleşii râmnicenilor să joace fără regului, ignorând vocile Opoziţiei, ale presei şi chiar opinia publică.
Unii dintre ei nici măcar nu s-au mai chinuit să inventeze metode noi de a mulge bugetul local. Reţeta, odată patentată, a fost aplicată fără vreo inovaţie a plagiatorului în ilegalităţi. Un suflu nou menit să descâlcească afacerile dubioase presărate pe lungimea a două mandate în administraţia locală pare să bată pe lângă noii aleşi ai urbei. Mi-e teamă însă să nu fie decât o boare „primăvăratică” a unui vârtej de precampanie parlamentară. Deja democrat-liberalii lui Rădulescu bocesc că nu li se permite să îşi ţină audienţele în spaţiile destinate pensionarilor, de parcă sediul organizaţiei municipale PDL Râmnicu Vâlcea ar ascunde vreun cadavru ciumat.

Mi-e teamă, de asemenea, de faptul că edilii nu se arată îngrijoraţi măcar de faptul că, încă din perioada în care era primar, Rădulescu a pus la dispoziţia firmei lui Georgică Cornu&comp terenul firmei sale pentru amenajarea de şantier la realizarea unui proiect pe fonduri europene. Chiar dacă este treaba constructorului să se descurce cu respectarea sumei licitate, tendiţa de-a închide ochii la ciuguleala săvârşită de fostul edil indică şi conştienţa că noii aleşi sunt în block starturi pe acelaşi culoar. Aşa că nu-mi rămâne decât să aştept ianuarie 2013 pentru a vedea în ce componenţă se va reuni gaşca edilitară a Râmnicului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...