Special

Încurcătură macabră! Un mort italian, îngropat la Fârtăţeşti

În locul lui Victor, vâlceanul mort în cutremurul din Amatrice, a fost înhumat un italian, vecin al soţilor Păunescu în clădirea în care aceştia locuiau

Autorităţile din Italia au trimis în România trupul unui italian mort la cutremurul din 24 august în locul unui român. Italianul a fost deja înhumat în locul lui Victor Păunescu, în comuna Fârtăţeşti-Vâlcea, iar autorităţile locale nu a primit încă aprobare să-l deshumeze. Între timp, la Vâlcea a ajuns şi trupul neînsufleţit al românului care a fost îngropat într-un mormânt pus la dispoziţie de un localnic, urmând ca, după ce italianul va fi deshumat, să fie mutat lângă soţia sa, decedată şi ea în urma cutremurului.

Simona (43 de ani) şi Victor Păunescu (52 de ani) s-au aflat printre victimele cutremurului devastator care a avut loc în centrul Italiei. Înmormântarea celor doi a avut loc cu câteva săptămâni în urmă în comuna Fârtăţeşti. Cel puţin aşa ştiau rudele celor doi, care i-au jelit şi le-au organizat funeralii creştineşte. Nu mică le-a fost însă surpriza să afle că, de fapt, au îngropat un italian în locul lui Victor.

“Nu le-a dat voie să deschidă coşciugul. Erau de la Poliţie şi de la jandarmi şi nu i-au lăsat să ridice capacele. Fetele, că aveau două fete, sunt devastate. Sunt terminate. Cu cea mică nici nu se mai poate vorbi... Acum îl bagă într-un mormânt, dat de o femeie de aici din sat, iar apoi trebuie să-l scoată iarăşi ca să-l bage lângă nevastă, după ce îl vor scoate pe italian”, spune un văr al decedaţilor. „Nu pot să-mi dau seama ce e în sufletul fetelor. Cred că sunt devastate. Nu ar fi trebuit să accepte să primească coşciugele fără să vadă ce e în interior. Îngropi, jeleşti şi nici nu ştii pe cine”, spune un alt localnic.

Autorităţile din Fârtăţeşti au fost informate de către oficiali din Italia că, din greşeală, în locul defunctului Victor Păunescu, a fost trimis un coşciug cu o altă persoană decedată. Trupul românului a ajuns abia la sfârşitul săptămânii trecute la Fârtăţeşti.

“Ni s-a spus că s-a făcut o greşeală. Au luat actele vecinului care stătea la mansardă, iar ei stăteau la etajul I, aşa că l-au luat pe italian în locul românului. Giuseppe parcă au zis că-l cheamă. L-am plâns cu toţii pe italian. Este o tragedie pentru fete. Acum iar să reiei ritualul de înmormântare. Va trebui să-l scoatem din nou şi când îl vor lua pe italian. Cine ştie cât o mai costa şi asta... Aşa ceva nu s-a mai pomenit pe la noi. Cum să faci greşeli din astea? Vă spun sincer că eu am crezut că l-au găsit viu când ne-au anunţat că ne-au trimis alt mort. Aşa ceva e inacceptabil”, a povestit o altă rudă a mortului încurcat de autorităţile italiene.

Autorităţile din Fârtăţeşti au şi ele o dilemă. Nu ştiu ce se va întâmpla cu trupul italianului pentru că nu au primit încă autorizaţie pentru a-l deshuma. “Noi nu am primit nimic oficial, scris. Ne-au informat telefonic despre această confuzie. Am crezut că e vreo glumă, dar ne-au confirmat fiicele decedatului că n-a fost adus din Italia tatăl lor, ci altă persoană. Nu ni s-a spus nici cine a fost înmormântat. Ştiu tot de la fetele defunctului că va fi deshumat peste şase săptămâni. Cei de la procuratură probabil vor fi cei care vor stabili ce se va întâmpla cu trupul italianului înhumat la noi”, a declarat Nicolae Voicescu, primarul din Fârtăţeşti.

Cutremurul produs în Italia pe 24 august a avut o magnitudine de 6,2 pe scara Richter şi s-a soldat cu peste 250 de morţi. Între aceştia şi 11 români din oraşul Amatrice din Provincia Rieti, cea mai afectată zonă. Multe din clădirile istorice din oraş s-au prăbuşit. Cutremurul şi replicile sale au fost simţite în regiuni întinse din Italia centrală, inclusiv Roma, Napoli şi Florenţa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...