Administraţie

Regularizarea torenţilor, preocuparea urgentă a administraţiei publice din Mălaia

Intervenţia se poate face doar prin transferarea terenurilor în domeniul public local şi accesarea fondurilor guvernamentale pentru situaţii de urgenţă

Inundaţiile din 2014 au agravat şi mai mult problemele de infrastructură ale comunei vâlcene Mălaia create de cele de proporţii aproape similare produse în 2006. Pentru a evita producerea lor pe viitor, trebuie intervenit în decolmatarea şi regularizarea torenţilor şi albiilor. Aceleaşi motive au cauzat şi colmatarea, în iunie anul acesta, a albiilor pârâurilor din zonele Valea Rea, La Terenuri şi Rudăreasa, precum şi a terenului de fotbal, abia recent readuse la parametri rezonabili de administraţia locală.

Potrivit spuselor primarului Gabriel Ţolea, acest lucru nu poate fi făcut de administraţia locală deoarece torenţii se află pe terenuri care sunt în administrarea Direcţiei Silvice Vâlcea, ultimele intervenţii fiind făcute înainte de 1990. “Aceste lucrări de regularizare sunt distruse în proporţie de 50%, poate şi mai mult în anumite cazuri. Administraţia locală poate interveni doar în situaţii de urgenţă, dar, ca să putem accesa fonduri, trebuie să le trecem din administrarea Direcţiei Silvice în domeniul public al comunei. Demersurile au fost începute mai demult, dar au stagnat din diverse motive. Intenţionăm să refacem documentaţia, iar apoi să elaborăm un proiect prin intermediul căruia să putem accesa fondurile guvernamentale necesare. Ne ajută şi legislaţia, un act normativ în acest sens fiind în vigoare încă din 2010, pentru că s-a constatat că situaţia este generalizată la nivel naţional, în special în zonele montane. Principalul meu obiectiv economic din programul politic cu care m-am prezentat în faţa alegătorilor pe 5 iunie a constat în dezvoltarea turistică a localităţii ca alternativă la reducerea locurilor de muncă în sistemul hidrotehnic, de extracţie şi chiar şi forestier. Pentru asta, trebuie să punem infrastructura comunei la punct”, a explicat Gabriel Ţolea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...