Administraţie

Satul tematic Olari, inclus în traseul de legătură dintre DN 67 şi Staţiunea Vârful lui Roman

Artera va fi amenajată la standarde moderne cu fonduri europene, în urma unui proiect elaborat în parteneriat de Primăria Horezu şi CJ Vâlcea

Primăria Horezu şi conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea au inclus satul tematic Olari în viitorul traseu al arterei ce va lega staţiunea Vârful lui Roman, situată la cota 1.600 pe muntele cu acelaşi nume, de DN 67 Râmnicu Vâlcea - Târgu Jiu, urmând ca, în viitorul apropiat să se elaboreze documentaţia pentru accesarea de fonduri europene în vederea asfaltării acestuia.

“Satul tematic Olari este satul meşterilor ceramişti din componenţa oraşului Horezu. Includerea lui pe traseul arterei de acces la viitoarea staţiune turistică, aflată în dezvoltare, va da un nou suflu păstrătorilor tradiţiilor meşteşugăreşti milenare din aceste locuri prin atragerea turiştilor ce vor străbate cei 11 kilometri până sus. Consiliul Judeţean a inclus acest drum ca prioritate zero pentru Vâlcea în strategia de atragere a fondurilor europene pe noul exerciţiu bugetar european. Colaborăm foarte bine la pregătirea documentaţiei necesare în acest sens. În măsura în care ne permite bugetul local, noi vom începe intervenţiile la acest drum încă dinaintea primirii răspunsului după depunerea proiectului spre aprobarea finanţării”, a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.
În lungime totală de 11 km, traseul drumului Horezu - Vârful lui Roman va mai trece şi prin satul Tănăseşti. La cota 1.600 de pe muntele amintit au fost concesionate pentru perioade cuprinse între 25 şi 49 de ani parcele puse la dispoziţie de obştea care deţine proprietatea terenului. În ultimii ani, aici deja au fost construite zeci de cabane, pensiuni şi case de vacanţă, dar a fost ridicată exclusiv dintr-o sponsorizare privată şi o mănăstirie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...