Administraţie

Moderna bază sportivă din Păuşeşti-Otăsău completează oferta staţiunii Băile Govora pentru cluburile sportive aflate în pregătire

Primarul Cătălin Avan şi consiliul local fac tot ce le stă în putinţă pentru a combate fenomenul de îmbătrânire a localităţii, în materie de sport beneficiind şi de sprijinul unor fii ai comunei realizaţi profesional în străinătate

Aşa cum am mai relatat, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale lui Cătălin Avan, primarul comunei vâlcene Păuşeşti-Otăsău, vizează combaterea fenomenului de îmbătrânire a populaţiei. În acest sens, readucerea localităţii la standarde atractive pentru tineretul care migrează în masă în căutarea de locuri de muncă reprezintă un obiectiv important şi nu foarte uşor de atins în contextul socio-economic românesc. Cu toate acestea, Avan a făcut primii paşi încă de la instalarea în funcţia de primar, în vara acestui an. De fapt, a continuat lucrurile la care a fost atent şi în perioada anterioară, în care a fost viceprimarul localităţii.

În curând, comuna Păuşeşti-Otăsău se va putea mândri cu o cochetă bază sportivă amenajată, pas cu pas, aproape exclusiv cu efort local (fonduri şi resurse umane), la standarde de eşalon republican. Investiţia are dublu scop. Principalul este legat, evident, de oferirea tineretului din localitate de condiţii propice activităţilor de recreere prin sport. Un împătimit iubitor al fenomenului, Catalin Avan sprijină, alături de consiliul local, şi echipa FC Păuşeşti-Otăsău, care evoluează în Superliga, elita fotbalului vâlcean. Administraţia publică locală ne asigură că, în foarte scurt timp, infrastructura micii arene va fi completă, o tribună de câteva sute de locuri fiind deja în curs de construire. Formaţia a reuşit să închege un lot interesant, tinerilor din localitate alăturându-li-se câţiva jucători experimentaţi la acest nivel, împreună cu alt împătimit al fotbalului, Gabi Glodeanu, antrenor şi delegat. Încă de la înfiinţare, FC Păuşeşti-Otăsău beneficiază de ajutor, sub formă de sponsorizare, şi din partea unui fiu al comunei, Sorin Roiban, stabilit de mulţi ani în SUA, dar care vine deseori cu plăcere acasă.

Tablete şi uniforme gratuite pentru toţi şcolarii

Tot de condiţiile civilizate oferite de baza sportivă, dar şi de distanţa mică faţă de staţiunea Băile Govora, se leagă şi al doilea obiectiv al investiţiei. Până ce primăria din localitatea vecină, condusă de Mihai Mateescu, va reuşi să elaboreze un proiect prin care să amenajeze la standarde civilizate propria bază sportivă (aici fiind vorba şi de un deficit de teren în domeniul public, dar am înţeles că s-a identificat o soluţie, de curând), cluburile care îşi aduc sportivii la pregătire în staţiune pot folosi baza sportivă din Păuşeşti-Otăsău, care dispune de şi de vestiare moderne.
Nu în ultimul rând, trebuie amintit că scolile din comună arată impecabil. O iniţiativă recentă a primarului Cătălin Avan, sprijinit şi de Consiliul Local Păuşeşti-Otăsău, a făcut deja înconjurul ţării ca model de bună practică în administraţie. La început de an şcolar, primăria le-a cumpărat tablete tuturor celor 170 de copii şcolari înscrişi în clasele I-VIII la cele trei unităţi de pe raza comunei. În curând, ei vor primi tot gratuit şi uniforme, administraţia locală demarând deja procesul de achiziţie a acestora prin SEAP. Iniţiativa vine în special în sprijinul părinţilor cu posibilităţi materiale reduse, dar are şi menirea de a asigura un confort echitabil tuturor copiilor, cel puţin pe timpul orelor de curs.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...