Administraţie

Din cauza deficitului de personal calificat, Primăria Bujoreni a pierdut o finanţare de 4 milioane de euro

Concursurile pentru angajarea de funcţionari la Achiziţii Publice, Contabilitate, Taxe şi Impozite şi Urbanism au fost reprogramate pe 23, respectiv 24 septembrie

Primăria comunei vâlcene Bujoreni a scos la concurs, încă de la începutul lunii august, 11 posturi de funcţionari publici, dar fără succes.

Până în prezent, nimeni nu s-a arătat interesat de anunţurile de angajare ale administraţiei locale din 17, respectiv 18 august a.c., astfel că datele depunerii CV-urilor şi probei scrise, respectiv interviurilor au fost reprogramate pentru 23, respectiv 24 septembrie a.c. Cele mai importante funcţii neocupate sunt două posturi de consilier clasa I (grad profesional superior şi grad profesional principal) pentru compartimentul Achiziţii Publice, două posturi de inspector la Contabilitate, un post de inspector şi unul de consilier la Taxe şi Impozite Locale şi un consilier la Urbanism.
Deficitul de personal din cadrul Primăriei Bujoreni este cauzat de anchetele penale care îi vizează pe fostul primar al comunei şi pe o serie de foşti sau actuali consilieri locali, dar şi funcţionari care au fost eliminaţi, temporar sau definitiv din organigrama instituţiei. Lipsa personalului calificat a condus recent la încă o situaţie nedorită, pierederea oportunităţii accesării unei finanţări de aproximativ 4 milioane de euro, pe un proiect în parteneriat cu FJT Vâlcea pentru integrarea romilor! În frunte cu administratorul public, recent angajat, administraţia locală a ratat cu câteva minute termenul pentru depunerea întregii documentaţii la autoritatea contractantă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...