Actualitate

Guvernul raportează progrese semnificative în simplificarea birocraţiei

Măsurile de simplificare a relaţiei dintre cetăţeni şi administraţie adoptate de Guvernul Dacian Cioloş sunt în proces avansat de implementare la nivelul instituţiilor din administraţia centrală, arată un prim bilanţ al acestui pachet legislativ, discutat în şedinţa de Guvern de vineri, 16 septembrie.
Demersurile pentru debirocratizare, incluse în acest pachet, includ acceptarea copiei după buletin prin email, eliminarea copiilor legalizate ale documentelor, furnizarea unor adrese de email pentru comunicarea electronică cu cetăţenii, punerea la dispoziţie a unor metode alternative de plată pentru serviciile publice, pe lângă plata în numerar la ghişeu.
“La numai două luni de la adoptarea primului pachet pentru simplificare, începem să vedem primele rezultate: mai puţine documente pe care oamenii trebuie să le aducă la instituţii, mai puţine drumuri la ghişee, mai puţine cheltuieli. Reducerea birocraţiei este un proces de durată şi, totodată, un proces ireversibil. Am încredere că, treptat, toate instituţiile vor înţelege importanţa unei relaţii mai prietenoase cu oamenii şi că relaţia dintre cetăţeni şi autorităţi va deveni una corectă, normală, egală”, a spus premierul Dacian Cioloş.
În întregul demers, Guvernul a pus accent pe transparenţă, comunicare electronică, debirocratizare, principii urmărite în diferite forme prin toate iniţiativele lansate în actualul mandat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...