Actualitate

44 de locuinţe ANL, în dispută la Râmnicu Vâlcea

Primăria a blocat limita de vârstă a beneficiarilor la 36 de ani

Locuinţele ANL din Râmnicu Vâlcea pe care 44 de familii de tineri speră să le obţină cât mai curând se pot transforma într-un butoi de pulbere pentru administraţia locală. În timp ce Consiliul Local a adoptat la sârşitul lui august o hotărâre care limitează la 36 de ani vârsta celor ce aşteaptă repartizarea celor 44 de locuinţe de mai bine de un an, dinspre Bucureşti vin zvonurile unui proiect de lege care va împinge pragul de vârstă la 40 de ani. Vârsta maximă la care un tânăr sau o familie de tineri poate depune o cerere pentru o locuinţă de tineret este de 35 de ani.

Eliminaţi din listă

Aproape 10 persoane înscrise pe listele de solicitanţi ANL se pot vedea nevoite să apeleze la instanţele de judecată după ce regula jocului a fost modificată de edilii râmniceni. Aceştia urmau să recepţioneze 22 de locuinţe din tronsonul şapte, după ce vechea conducere pedelistă a Primăriei trecuse prin maşina de vot din CL Râmnicu Vâlcea mărirea pragului de vârstă la care puteau recepţiona aceştia locuinţele ANL. O primă verificare a început de săptămâna acesta, iar veştile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru unii dintre solicitanţi.
„Întâlnirea comisiei pentru repartizarea locuinţelor ANL a avut loc acum câteva zile. Au fost verificate toate dosarele, inclusiv dacă solicitanţii au adus modificări, în sensul că au absolvit anumite studii sau că unii dintre ei au deja copii. S-a definitivat şi a ajuns la forma finală care va fi supusă aprobării Consiliului Local”, anunţă viceprimarul Ion Matei.

Se aşteaptă la procese

Aproape 10 persoane înscrise pe listele de solicitanţi ANL se pot vedea nevoite să apeleze la instanţele de judecată după ce regula jocului a fost modificată de edilii râmniceni.

Edilii din Râmnic recunosc că stau pe un butoi de pulbere, dar se apără motivând că au drept scut legea. „Noi suntem puşi aici ca să respectăm legea. Odată stabilit pragul acesta prin lege, mi se pare normal să îl aplicăm şi noi. Altfel ne putem trezi, în cazul unui ritm încet al investiţiilor, cu persoane care fac 45 de ani şi solicită încă acordarea unei locuinţe de tineret în baza unui dosar depus cu 10-12 ani în urmă. Am dat această hotărâre şi vom respecta acest criteriu de vârstă. Ne pare rău că s-a ajuns în situaţia aceasta, dar aşa cum am spus, suntem aici să respectăm legea. A fost grea această decizie, dar cum mai sunt o mulţime de astfel de persoane cu dosare depuse am fi intrat pe un teren greu de controlat. Nemulţumiri ştiu că există. Ne aşteptăm şi la contestaţii duse în instanţă. Dacă legea se va modifica şi noul criteriu de vârstă pentru acordarea locuinţelor ANL va fi de 40 de ani, vom acţiona ca atare: unde-i lege nu-i tocmeală!”, admite Matei.
Situaţia alambicată în care se găsesc solicitanţii locuinţelor de tineret din Râmnic a fost generată şi de întârzierea cu care Agenţia Naţională pentru Locuinţe a gestionat implementarea proiectului din Râmnicu Vâlcea. Deşi recepţia celor două blocuri cu câte 22 de locuinţe era stabilită pentru sfârşitul lui 2011, abia spre sfârşitul lui februarie anul acesta constructorul terminase un prim tronson de 22 de apartamente şi garsoniere destinate tinerilor râmniceni.

PDL speră ca măsura să fie taxată de populaţie

Consilierii democrat liberali au criticat imediat hotărârea adoptată de reprezentanţii puterii din Legislativul local. „Este un pic cam ciudată această hotărâre, cu atât mai mult că vine din partea social-democraţilor. Noi am încercat să îndreptăm o greşeală pentru care aceşti tineri nu pot fi scoşi vinovaţi, iar acum noul Executiv le taie orice speranţă. Cel mai probabil nemulţumiţii vor şti la ce să se aştepte de acum din partea actualei conduceri a Primăriei”, a comentat fostul primar Romeo Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...