Eveniment

Vicepremierul Costin Borc, singurul reprezentant al Guvernului prezent la inaugurarea oficială a fabricii Faurecia de la Budeşti

Dintre oficialităţile vâlcene, au onorat invitaţiile atât fostele cât şi actualele conduceri ale Prefecturii şi CJ

Marţi, 20 septembrie, la Budeşti, a fost inaugurată oficial investiţia companiei franceze Faurecia în cea mai modernă fabrică a diviziei Scaune Auto din România. În afară de conducere şi de angajaţii societăţii, momentul festiv a fost onorat cu prezenţa de vicepremierul Costin Borc, totodată şi Ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, consultanţi şi oameni de afaceri români şi străini. În scurta cuvântare susţinută, înaltul demnitar a lăudat dezvoltarea constantă în ultimii ani a investiţiilor Faurecia în România şi a reafirmat disponibilitatea Guvernului României de a sprijini mediul investiţional, însă elementele concrete enumerate au fost puţine şi de substanţă discutabilă, în opinia specialiştilor prezenţi la eveniment consultaţi de noi.

Dintre oficialităţile vâlcene au fost prezenţi Radu Renga şi Dumitru Nicu Cornoiu, actualul şi precedentul prefect, Constantin Rădulescu (PSD) şi Gheorghe Păsat (PNL), actualul preşedinte al CJ Vâlcea, respectiv fostul preşedinte interimar dinaintea lui, consilierii judeţeni PNL Romulus Bulacu, Ştefan Prală şi Alexandru Părduţ, Primarul şi Viceprimarul Râmnicului, Mircia Gutău şi Eusebiu Veţeleanu (ambii PER) şi, nu în ultimul rând, Primarul comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu (PNL).

În altă ordine de idei, momentul este unul potrivit pentru a pune pe tapet încă o dată importanţa construirii cât mai rapide a tronsonului de autostradă Sibiu – Piteşti, singura porţiune din Culoarul IV Paneuropean ce traversează România pentru care nu au fost finalizate, timp de aproape un deceniu, nici măcar studiile de fezabilitate.

Cu o suprafaţă totală de 12.000 mp, la noua fabrică vor fi produse tapiţerii textile şi de piele la standarde de înaltă calitate pentru unii dintre cei mai importanţi producători mondiali din industria auto. În total, la facilităţile companiei din Vâlcea (Budeşti şi Râureni), momentan sunt angajaţi aproximativ 1.200 de salariaţi, necesarul de forţă de muncă fiind de circa 1.600.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...