Administraţie

Modificarea PUZ în zona noului Mall, în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Râmnicului

Primarul Mircia Gutău susţine că dezvoltatorul se bazează pe un studiu de piaţă ce arată o creştere a puterii de cumpărare a râmnicenilor şi a nivelului lor de trai

Primăria Râmnicu Vâlcea a publicat pe site-ul propriu anunţul privind lansarea în dezbatere publică a proiectului de modificare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului (CPL). Iniţiativa a fost justificată de solicitarea avizelor de către NEPI, o companie înregistrată în Africa de Sud, care intenţionează să ridice acolo un complex comercial de tip mall, pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare.
“Este vorba de un complex de tip Mall, plus alte spaţii comerciale, un hypermarket, şi unul de bricolaje. Se vor crea cel puţin 200 de locuri de muncă şi zona nu va mai arăta aşa insalubră cum este acum. Există şi proiecte pentru un cvartal de blocuri pe malul Oltului. Primăria are şi aici proiectele proprii de extindere a infrastructurii rutiere, cu scopul de a fluidiza a traficul şi în această parte de oraş”, a declarat primarul Mircia Gutău. Potrivit Agerpres, edilul a mai adăugat că opţiunea dezvoltatorului se bazează pe “un studiu de piaţă care arată o creştere a puterii de cumpărare şi a nivelului de trai în Râmnicu Vâlcea”.
Construit în perioada comunistă, fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului a fost privatizat nereuşit, cumpărătorul Elvila (Viorel Catarmă) decizând demolarea lui în urmă cu 8 ani şi vânzarea către BelRom. La rândul său, BelRom a vândut suprafaţa către NEPI pentru aproximativ 23 milioane de euro.
În Râmnicu Vâlcea mai funcţionează în prezent alte două mall-uri, unul lângă altul, chiar în centrul municipiului, River Plaza şi Winmarkt.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...