Economic

DIANA a deschis un nou magazin la Tigveni

Pentru anul acesta, compania vâlceană are planificate alte noi deschideri de magazine atât în oraş, cât şi în judeţele învecinate

Compania vâlceană Diana a deschis, joi, 07 septembrie 2016, cel de-al 41-lea magazin din ţară. Noul magazin a fost inaugurat în Tigveni, judeţul Argeş. Aşa cum şi-a obişnuit clienţii, Compania Diana i-a aşteptat la evenimentul de la Tigveni cu surprize şi cadouri. Primii 300 de cumpărători au primit cadouri constând în produse Diana. Mascota Diana n-a lipsit de la momentul festiv, împărţind baloane tuturor clienţilor şi nu numai. Pentru anul acesta, Compania Diana are planificate alte noi deschideri de magazine atât în oraş, cât şi în judeţele învecinate.

Încă de la începutul activităţii, compania DIANA a adoptat o atitudine îndreptată în beneficiul clienţilor

Comerţul cu produse alimentare, ca principală activitate a primilor 5 ani, s-a derulat încă de la început în cele mai avansate condiţii, în spaţii comerciale moderne, complet utilate cu tehnologii de ultimă oră. De-a lungul timpului lanţul de magazine a fost extins, iar în prezent funcţionează 41 de magazine DIANA, organizate în spaţii comerciale moderne, situate în fiecare zonă importantă a oraşului Râmnicu Vâlcea, cât şi în judeţele limitrofe: Argeş, Olt şi Gorj.
Compania DIANA s-a înfiinţat pe 30 aprilie 1991 şi este încrezătoare în viziunea formulată de fondatorul său, Dumitru Crăciunescu (1958-2014), conform căreia industria alimentară din România poate avea un viitor important explorând cu maximă atenţie şi interes fondul bogat al mâncărurilor tradiţionale româneşti.
Primul pas esenţial spre ceea ce înseamnă azi numele şi marca Diana a fost realizat în anul 1997, moment în care s-a investit în prima unitate proprie de producţie pentru carne şi preparate din carne, aceasta fiind utilată cu tehnologii şi logistică de ultima generaţie. DIANA a devenit în scurt timp unul dintre cei mai activi producători din industria cărnii din judeţul Vâlcea. Profitul realizat în primul an de activitate productivă a fost investit firesc, în 1998, în activitatea de abatorizare şi în mărirea capacităţii de producţie, prin asociere cu firma Diana Prod.
În anul 2000 DIANA a achiziţionat pachetul majoritar din acţiunile scoase la vânzare de Carvil SA Râmnicu Vâlcea (fosta Întreprindere de industrializare a cărnii). Prin asocierea cu Carvil SA, DIANA şi-a transferat întreaga capacitate modernă de producţie în spaţiile acestei firme, completând întreaga linie cu activităţile de abatorizare, de tranşare şi de procesare a produselor, de depozitare şi de transport a acestora la clienţi. În perioada 2000-2002, au fost mărite capacităţile de procesare a cărnii prin dotare cu utilaje din import (Germania, Elveţia), a crescut şi s-a modernizat capacitatea de transport a produselor, s-au populat fermele de creştere a animalelor (bovine şi porcine). Ca o consecinţă a dezvoltării activităţii din fermele zootehnice, s-a trecut şi la procesarea laptelui obţinându-se produsele caşcaval şi brânzeturi.

Investiţiile derulate în utilaje, certificări obţinute şi modernizări au propulsat Compania DIANA în topul producătorilor de carne din România

Firma DIANA s-a bucurat de-a lungul timpului de importante colaborări şi de gesturi de recunoaştere a performanţelor sale. Pe parcursul anului 2001, DIANA a participat la ECOPROFIT – proiect de protecţie a mediului finanţat de Ministerul de Externe al Austriei – obţinând la finalul derulării lui titlul de “Companie ECOPROFIT”.
În 2002, în colaborare cu Asociaţia Română a Cărnii (ARC), al cărei membru este, DIANA a participat la programul “Marca de calitate” şi a obţinut pentru o parte dintre produsele sale omologarea “Produs marcă de calitate”. Tot în acelaşi an ,DIANA a obţinut “Certificatul sistemului de Management al calităţii” conform standardului SR EN ISO 9001:2000. La finele anului 2008 a fost adoptat standardul internaţional ISO 9001:2008, iar Compania DIANA şi-a revizuit sistemul existent, acum fiind certificată SR EN ISO 9001:2008.
În septembrie 2003, DIANA obţine aprobarea prin programul SAPARD a finanţării programului „Modernizare şi Retehnologizare Abator şi Fabrica de Preparate” în valoare de 2.000.000 EURO. Principala prioritate a anului 2004 a fost realizarea proiectului SAPARD.
Din toamna anului 2004, s-a început implementarea sistemului HACCP. HACCP reprezintă o metodă de abordare sistematică a asigurării inocuităţii alimentelor, bazată pe identificarea, evaluarea şi ţinerea sub control a tuturor riscurilor ce ar putea interveni în procesul de fabricaţie, manipulare şi distribuţie a acestora. Sistemul garantează că detaliile importante referitoare la siguranţa alimentelor sunt complet sub control. Sistemul HACCP reprezintă identificarea şi măsurarea riscurilor pentru a furniza un produs sigur pentru consumator.
Compania DIANA este de asemenea certificată conform standardului SR EN ISO 22000:2005 ce specifică cerinţele pentru asigurarea siguranţei alimentelor unde organizaţia trebuie să demonstreze abilităţile sale în a controla calitatea alimentelor şi ţinteşte în a îndeplini cerinţele consumatorilor prin controlul asupra siguranţei şi calităţii alimentelor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...