Sport

Fotbal, Liga I, CFR Cluj – CS U Craiova 0-0

Craiova, blocată de Cluj

Deşi a jucat sâmbătă aproape 70 de minute în superioritate, Craiova nu a reuşit să desfacă apărarea celor de la CFR Cluj

Oltenii visau la o noapte petrecută pe primul loc, după o victorie în Gruia, mai ales că au jucat în superioritate numerică din minutul 23. Andrei Mureşan i-a pus talpa pe picior lui Popov şi Haţegan l-a eliminat direct. Jocul a devenit şi mai închis, şi mai puţin spectaculos. Fără Andrei Ivan, atacul Craiovei a fost inexistent în prima repriză.
În finalul primei părţi, Mulţescu a scos un fundaş şi l-a introdus pe Zlatinski şi Craiova a început să fie mai prezentă în repriza secundă prin preajma porţii lui Mincă. Culoarele spre poarta ardelenilor au părut însă blocate pentru olteni, care s-au împiedicat de multe ori, în propriile intenţii. Acka a trimis primul şut oltean pe poarta CFR-ului abia în minutul 56. Ultimul sfert de oră a fost anost şi este de remarcat doar şutul bun al lui L. Rus, din 16 metri, bine blocat de portarul Craiovei, Calancea. S-a încheiat 0-0, între două echipe temătoare şi neputincioase, în cea mai mare parte, iar Craiova mai ratează o şansă de a trece pe locul 1.
Antrenorul Craiovei, Gigi Mulţescu, spune că eliminarea rapidă a lui Mureşan nu a avantajat echipa sa. „N-am avut inspiraţie, îndemânare, ne-a lipsit ultima execuţie, fie că e pasul, fie că e vorba de şutul la poartă. Şi când am avut cât de cât, a scos Mincă. N-am avut în faţa porţii scânteia aia de jucător de clasă. N-am avut nici şansă. Nouă ne-a făcut mai rău eliminarea lui Mureşan, decât lor. Spun asta pentru că în prima repriză au ieşit la joc, am avut spaţii, dar după aceea s-au blocat total. Din păcate, am ratat şansa să urcăm pe primul loc, dar e din cauza noastră. Suntem pe locul trei, dar sunt supărat pentru că am avut o şansă mare să câştigăm. Era o satisfacţie să fim acolo sus măcar pentru o zi, pentru că era o muncă de şapte etape, cu o evoluţie constant bună, că asta e cel mai greu, să păstrezi echipa în formă”, a declarat după joc antrenorul oltenilor.

Bancu a fost dezamăgit de joc

Mijlocaşul de bandă al Craiovei, Nicuşor Bancu a recunoscut cu francheţe că jocul echipei sale a lăsat de dorit. „Sunt dezamăgit de jocul nostru, nu ne-am creat prea multe ocazii, deşi am avut un om în plus încă din minutul 23. N-am ştiut să profităm şi nu ştiu ce s-a întâmplat. Până la urmă e un rezultat de egalitate, plecăm neînvinşi şi trebuie să ne revenim, să vedem cum procedăm la antrenament încât să ne creăm mai multe ocazii în meciul următor. Ştiu că toată lumea vorbea că putem trece pe primul loc, dar la Cluj este foarte greu de câştigat. Nu eram de acord cu egalul înainte de meci, pentru că şi eu, şi echipa, intrăm cu gândul de a câştiga fiecare meci. E important meciul următor, cu Chiajna, jucăm pe teren propriu şi trebuie să câştigăm”, a declarat mijlocaşul stânga lansat de Dan Oprescu la Slatina.

Vătăjelu: ”Să gestionăm mai bine momentele favorabile”

Fundaşul stânga Bogdan Vătăjelu acuză presiunea creată în lupta pentru intrarea în play-off. „Atunci când deţinem controlul jocului, nu ajungem de multe ori la finalizare. Şi în meciul cu Timişoara a fost la fel, am controlat jocul, dar atunci ne-am creat mai multe ocazii. Poate că era mai bine ca CFR-ul să rămână în 11 oameni, poate ne cream mai multe faze. S-au apărat şi nu ştiu dacă am ajuns la poarta lor de cinci ori tot meciul. Când echipa adversă se apără, cu pasa lungă nu putem să facem nimic. Am pierdut două puncte, chiar dacă nimeni din conducere sau din staff nu ne-a transmis să câştigăm ca să trecem pe primul loc măcar o noapte, în sinea noastră am vrea să fim lideri. Am avut şansa şi la Timişoara, şi acum, se pare că e o presiune prea mare şi trebuie să gestionăm mult mai bine aceste momente”, a declarat internaţionalul Craiovei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...