Sport

Fotbal

Simbolul fotbalului vâlcean, Iancu Carabageac a fost omagiat în Zăvoi

Simbolul fotbalului vâlcean, Iancu Carabageac (63 ani) a fost omagiat la baza sportivă din Zăvoi, prin două competiţii care îi poartă numele.
Competiţiile desfăşurate la finalul săptămânii trecute în Zăvoi au fost organizate de Asociaţia Liga Prieteniei Vâlcea şi foştii fotbalişti ai Chimiei, Marin Nicolae şi Marian Başno, în parteneriat cu Primăria locală.
Pe terenul principal din Zăvoi s-au disputat jocuri demonstrative între foşti jucători de la Chimia, Pandurii, Oltchim şi o reprezentativă a Primăriei. Sub titulatura ”Prietenii lui Iancu Carabageac”, au apărut din nou în iarbă sau doar au fost pe margine, fotbalişti sau antrenori îndrăgiţi la Vâlcea, precum Iancu Carabageac, Marin Nicolae, Mitică Teleşpan, Gabi Mangalagiu, Sorin Gângu, Marian Başno, Nicolae Stanca, Victor Roşca, Cristi Lazăr, Gheorghe Lepădatu, Mihai Persu, Mircea Savu, Manuel Moldoveanu, Gheorghe Vergu, Marian Deaconescu, Constantin Iovan, Gheorghe Constantin, Marcel Pigulea şi Constantin Pintilie. La final, organizatorii i-au dăruit lui Iancu Carabageac o plachetă şi o cupă pentru cei 14 ani de glorie în care a îmbrăcat tricoul Chimiei.
”Ne-am revăzut cu toţii după mult timp, am vorbit, a fost un lucru extraordinar. Acum au venit aproape toţi. Îi felicit pe cei care s-au ocupat şi au organizat, a fost benefic. Iancu a meritat pe deplin să se facă acest eveniment pentru el, le-am văzut fericit, poate trebuia făcut de mult timp. Meritau toţi care au jucat pentru Chimia câte o retragere oficială, dar noi nu apreciem oamenii la timpul potrivit”, a declarat Dumitru Teleşpan, care actualmente antrenează în Superligă pe Posada Perişani.
Pe terenul sintetic s-a disputat un turneu de fotbal pe teren redus, intitulat ”Cupa Prieteniei Iancu Carabageac”, unde a triumfat formaţia ”Amatorii”, condusă de fostul fotbalist Dorin Rădoi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...