Actualitate

Directorul Energoconstrucţia Severin, „cântăreţ” la DNA

Directorul Energoconstrucţia Severin a fost arestat după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant, încercând să-şi rotunjească bugetul personal cu o şpagă de 60.000 de euro. Deşi „se angajase” pentru un trafic de influenţă la nivel înalt, Dragotoniu, directorul cântăreţ pe la nunţi şi botezuri, a fost servit pe tavă procurorilor de un fost poliţist care n-a suportat şantajul.

Directorul Sucursalei Drobeta Turnu Severin a SC Energoconstrucţia SA Bucureşti, Constantin Dragotoniu, a fost reţinut săptămâna trecută de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova pentru trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii august 2012, în calitate de director la S.C. Energoconstrucţia Severin, Dragotoniu a pretins suma de 60.000 de euro pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea S.C. Energoconstrucţia S.A. Bucureşti pentru a o determina să retragă o acţiune judecătorească aflată pe rolul instanţelor civile, prin care S.C. Energoconstrucţia S.A. solicita anularea licitaţiei adjudecate de firma denunţătorului. Pentru a fi sigur că primeşte şpaga, Dragotoniu i-a comunicat denunţătorului că, în cazul în care nu va remite suma de bani solicitată, S.C. Energoconstrucţia S.A. va promova în instanţă toate acţiunile necesare pentru ca firma denunţătorului să nu câştige procesul şi să piardă bunurile mobile şi imobile aparţinând S.C. Energoconstrucţia S.A. - Sucursala Timişoara, pe care le câştigase prin licitaţie publică.

„Cântăreţul” prins în flagrant

Conform unui comunicat de presă dat publicităţii de DNA, Constantin Dragotoniu, cunoscut de pe la nunţi şi botezuri ca un bun interpret de muzică populară, a primit de la denunţător sumele de 11.000 euro şi 45.000 lei, reprezentând o primă tranşă din banii solicitaţi, directorul „cântăreţ” fiind prins în flagrant. Denunţătorul lui Dragotoniu este Nicolae Săcărin, un fost subofiţer la Serviciul de Ordine Publică Drobeta Turnu Severin, care a activat mult timp în cartierul Schela Cladovei. Poliţistul s-a retras de câţiva ani din activitate şi s-a apucat de afaceri, cele mai multe în domeniul textilelor. Săcărin este patronul unui atelier de confecţii situat în aceeaşi clădire în care Energoconstrucţia–Severin şi directorul Dragotoniu aveau birourile. Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dragotoniu Constantin pe un termen de 29 de zile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...