Administraţie

Încep exproprierile pentru bretelele podului din Goranu

Podul peste calea ferată din Râmnicu Vâlcea va avea bretele care să facă legătura cu străzile adiacente, promite Mircia Gutău. Consilierii locali au votat săptămâna trecută începerea exproprierilor proprietarilor de terenuri care se află pe traseul noii artere de circulaţie care uneşte bulevardul Tudor Vladimirescu cu străzile Gib Mihăescu şi Libertăţii. Proiectul de realizare a acestei căi rutiere are o valoare de 23.172,927 mii lei cu TVA, respectiv 5.187, 465 mii euro cu TVA, şi urmează a fi realizat în decurs de 24 de luni. Traseul arterei are o lungime de 263 de metri şi o lăţime de 28 de metri. În total, 20 de proprietari, persoane fizice şi juridice, vor fi expropriate, valoarea totală a despăgubirilor fiind estimată la 1,5 milioane de euro. Printre spaţiile care vor fi demolate sunt garajul Antares, Complex M şi o mini-autogară.
Despăgubirile privind exproprierea se vor face din bugetul local, în lei, la cursul de referinţă al euro comunicat de BNR în ziua plăţii.
Construcţia podului peste calea ferată a adus deja pierderi de două milioane de euro Primăriei Râmnicu Vâlcea. Lucrarea s-a oprit la 93% după ce s-a constatat că podul nu are bretele care să permită accesul maşinilor în cartierele lăturalnice. „Noi urgentăm în momentul de faţă să iniţiem alte proiecte la bretelele de la barajul de peste calea ferată, care au fost din diverse motive scoase, acele bretele vor fi făcute şi vor fi făcute tot cu bani din bugetul local”, a precizat Mircia Gutău.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...