Politică

Buican reales secretar la Camera Deputaţilor, Coca vicelider al senatorilor PSD pentru încă o sesiune

Doi parlamentari vâlceni au fost reconfirmaţi joi, 1 septembrie, la început de nouă sesiune parlamentară, în importante demnităţi de conducere la nivel de Legislativ naţional.

Preşedintele filialei vâlcene a PNL, deputatul Cristian Buican, a fost reales în funcţia de secretar al Biroului Permanent, forul de conducere al Camerei Deputaţilor. “Mă simt onorat de încrederea pe care colegii liberali mi-o acordă şi vă mărturisesc că realegerea mea în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor reprezintă o mare responsabilitate. De la noi, de la Biroul Permanent trebuie să plece un semnal clar către toţi parlamentarii că avem responsabilitatea de a îmbunătăţi imaginea Parlamentului şi, în special, a Camerei Deputaţilor, deoarece se ştie că această instituţie are o imagine foarte proastă în rândul cetăţenilor, în totală contradicţie cu rolul acesteia în statul de drept”, a declarat deputatul Cristian Buican.

Pesedistul, cel mai conştiincios parlamentar vâlcean din acest mandat

În acelaşi timp, şi Laurenţiu Coca a fost ales, pentru al patrulea an consecutiv, vicelider al senatorilor PSD. În clasamentul activităţii parlamentarilor din parioada 2012 - 2016, întocmit recent de Institutul pentru Politici Publice, vâlceanul s-a situat pe un onorant loc 55 dintr-un total de 575 de parlamentari. Aceeaşi statistică l-a clasat pe social-democrat pe primul loc între cei 12 parlamentari vâlceni aleşi în urmă cu patru ani, cu un Indice Agregat al Activităţii Parlamentare de 97,9 puncte, fiind secondat, la aproape 10 puncte, se senatorul PNL Adănel Cotescu. Printre altele, Laurenţiu Coca este autor al 114 iniţiative legislative, 114 luări de cuvânt şi 175 declaraţii politice. Cel puţin 10 procente din totalul iniţiativelor legislative s-au transformat deja în legi. Majoritatea demersurilor, în acest sens, semnate de senatorul vâlcean au vizat domeniul social, îmbunătăţirea condiţiilor de remunerare şi de muncă în condiţii grele şi foarte grele fiind ţinta predilectă a iniţiativelor legislative în care s-a implicat Laurenţiu Coca.
În clasamentul întocmit de IPP, judeţul Vâlcea s-a clasat pe locul 25 în funcţie de activitatea parlamentarilor din ultimii patru ani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...