Special

Căminul de bătrâni din Bălceşti, rămâne al Primăriei, dar tot fără finanţare

Autorităţile locale şi judeţene găsesc greu de întreţinut o astfel de instituţie, care, pentru a putea rămâne deschisă, are nevoie de bani de la Guvern

Situaţia Căminului de Bătrâni de la Bălceşti este în continuare incertă, asta după ce, săptămâna trecută, consilierii locali au respins, cu 10 voturi din 13, propunerea conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea de a-l preda Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în vederea transformării lui în centru pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi. În aceste condiţii, şansele ca instituţia să fie desfiinţată au crescut foarte mult. Consiliul Judeţean a anunţat că nu va mai aloca fonduri din bugetul judeţului pentru funcţionarea căminului, iar Ministerul Muncii, cel care a finanţat aceste cămine până la începutul acestui an, are în plan un proiect de finanţare, pe termen scurt însă, începând de luna viitoare şi până în noiembrie, şi pe o sumă care nu acoperă decât o mică parte din cheltuieli. Astfel, dacă nu va primi fonduri de la Guvern, instituţia transformată în cămin pentru bătrâni din spital în 2011 se va închide, iar bătrânii care locuiesc aici vor ajunge, cel mai probabil, la alte cămine din judeţ. Cel puţin aşa au promis autorităţile judeţului, care au declarat că au găsit soluţii pentru a nu-i lăsa pe aceşti oameni în stradă.

În prezent, căminul nu mai are niciun fel de finanţare, iar primarul Bălceştiului a anunţat încă de luna trecută că va propune consilierilor locali desfiinţarea lui.

Închiderea căminului ar însemna, pe lângă desfiinţarea unui centru cu aproximativ 60 de locuri destinate persoanelor vârstnice, şi desfiinţarea a peste 30 de locuri de muncă, mulţi dintre angajaţii căminului fiind din nou în situaţia de a ajunge şomeri, asta după ce şi-au mai pierdut o dată locul de muncă în 2011, după desfiinţarea spitalului orăşenesc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...