Economic

Comisia Europeană nu a impus vânzarea pe pachete de active a societăţii Oltchim

Ministerul Economiei dezminte afirmaţiile lui Piperea, care a declarat zilele trecute că vânzarea pe bucăţi a fost agreată de Comisia Europeană

Ministerul Economiei a notificat Comisia Europeană privind modalitatea de vânzare a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea şi a paşilor stabiliţi în proces şi dialoghează cu reprezentanţii CE pentru a sprijini administratorul judiciar al companiei, consorţiul Rominsolv-BDO, astfel încât şansele de vânzare ale combinatului să fie maxime, cu salvarea părţii viabile şi păstrarea locurilor de muncă.

“Comisia Europeană nu a impus vânzarea pe pachete de active a societăţii Oltchim“, menţionează Ministerul Economiei.

Dezminţirea vine după ce, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, a declarat zilele trecute că vânzarea pe bucăţi a fost agreată de Comisia Europeană, fiind o soluţie prin care viitorii investitori nu vor putea fi urmăriţi pentru returnarea unui posibil ajutor de stat.

În aprilie 2016, CE a deschis investigaţia cu privire la trecutul Oltchim, cercetarea având ca principal obiectiv legalitatea acordării ajutorului de stat primit de companie în perioada 2012-2013.

Demersul Comisiei a venit în contextul în care Oltchim era în etapa premergătoare stabilirii modalităţilor de vânzare, cum de altfel, părţile implicate au decis la întocmirea planului de reorganizare.

Având în vedere că Oltchim este în insolvenţă, societatea este administrată de către consorţiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar şi nu de MECRMA, ca acţionar majoritar. Decizia şi modalităţile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare, iar cei care decid sunt creditorii.

“Pentru a realiza cu succes vânzarea companiei şi a maximiza veniturile a fost aleasă varianta care oferă potenţialului cumpărător siguranţa juridică, în conformitate cu măsurile prevăzute expres de forma actuală a planului de reorganizare şi a constrângerilor suplimentare derivate din cerinţele legate de reglementările în materie de ajutor de stat. Astfel, a fost aleasă varianta vânzării pachetelor de active. Anunţul intrării în etapa de primire a ofertelor din partea investitorilor interesaţi pentru pachetele de active a fost făcut de către companie în cursul acestei săptămâni. MECRMA dialoghează constant cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a oferi sprijin administratorului judiciar de a maxima şansele de vânzare a Oltchim, pentru a salva partea viabilă şi a păstra locurile de muncă. În acest sens, Comisia Europeană a fost notificată de către partea română cu privire la decizia modalităţii de vânzare şi a paşilor stabiliţi în proces”, precizează Ministerul Economiei.

Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea Oltchim, dar fără succes. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...