Activitatea parlamentarilor vâlceni din mandatul care se va încheia în decembrie a.c. situează judeţul în a doua jumătate a unui clasament întocmit în funcţie de Indicele agregat al Activităţii Parlamentare.
Potrivit clasamentului parlamentarilor, pe judeţe, în funcţie de Indicele Agregat al Activităţii Parlamentare (IAAP), realizat în august 2016 de Ana-Maria Ungheanu şi Ana-Maria Iatcu, activitatea celor 12 reprezentanţi aleşi în Legislativ în 2012 situează Vâlcea pe locul 26 la nivel naţional la final de mandat. Senatorul PSD Laurenţiu Coca conduce, per ansamblu, acest clasament (97.9 IAAP), urmat îndeaproape de senatorul PNL Adrănel Cotescu (89.3 IAAP). Laurenţiu Coca este de ani buni vicelider al senatorilor PSD şi pare a nu avea contracandidat pe măsură la primul loc pe lista PSD pentru un nou mandat. Adrănel Cotescu, în schimb, are un adversar de temut în persoana consilierului judeţean Romulus Bulacu, fost vicepreşedinte al CJ Vâlcea şi copreşedinte al PNL în urma fuziunii cu PDL.
Butnaru, loc pe podium doar din punct de vedere statistic
Doar statistic de această dată (ierarhia este întocmită în funcţie de numărul de iniţiative legislative, luări de cuvânt, declaraţii politice, întrebări şi interpelări şi moţiuni semnate), pe locul al treilea s-a clasat tot un senator, Florinel Butnaru, actualmente la PSD, după ce a fost ales pe listele PPDD. Liderii judeţeni ai principalelor formaţiuni politice în Vâlcea se situează pe locurile 7 (Constantin Rădulescu de la PSD, recent ales Preşedinte al CJ Vâlcea) şi 8 (deputatul Cristian Buican de la PNL), fiind depăşiţi de deputaţii Romeo Rădulescu (acum la PSD, dar ales în 2012 pe listele PDL) şi Constantin Mazilu (ales în 2012 din partea UNPR, acum lider judeţean al PMP în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni). Ambii parlamentari au înregistrat un indice egal, 39.7 puncte.
Pe ultimele locuri s-au clasat ex-deputatul Vasile Bleotu (PSD, locul al 12-lea, şi-a pierdut mandatul la începutul lunii martie a anului 2014 după ce a pierdut definitiv un proces cu ANI, IAAP ruşinos chiar şi aşa, de 3.75), senatorul Remus Daniel Niţu (ales pe lista PNL, trecut la ALDE, dar demisionar din Parlament şi retras din politică în martie 2016, locul 11) şi deputatul Aurel Vlădoiu (PSD, decedat în iulie 2015, locul 10).