Administraţie

Sistem electronic de taxare pe mijloacele de transport public din Râmnicu Vâlcea de la 1 septembrie

Cardurile electronice sunt nominale, netransmisibile şi pot fi încărcate/ reîncărcate cu toate titlurile de călătorie disponibile în reţeaua ETA SA

Sistemul intră în funcţiune pe toate autobuzele şi microbuzele, pe toate rutele de transport deservite de ETA SA, operator din subordinea Consiliului Local. Titlurile de călătorie electronice le vor înlocui treptat pe cele existente - abonamentele şi biletele pe suport de hârtie. Astfel, abonamentele şi biletele pe suport din hârtie, valabile la data intrării în funcţiune a sistemului electronic de taxare, vor putea fi folosite în paralel pentru o perioadă. Cardurile electronice sunt nominale, netransmisibile şi pot fi încărcate/reîncărcate cu toate titlurile de călătorie disponibile în reţeaua ETA SA. Primul card emis este gratuit pentru toate categoriile de călători, achitându-se doar titlul de călătorie solicitat.

Pentru emiterea cardurilor, călătorii vor prezenta documentul de identitate (BI/CI), respectiv certificatul de naştere, în cazul persoanelor care nu au împlinit 14 ani. Datele personale necesare eliberării titlurilor de călătorie electronice sunt confidenţiale şi nu vor fi inscripţionate pe carduri.
Titlurile de călătorie folosite de noul sistem de taxare sunt cardurile electronice de abonament şi biletele electronice (portofel electronic). Portofelul electronic reprezintă suma de bani încărcată/reîncărcată pe card, care permite călătoria pe orice traseu urban. Suma minimă ce poate fi încărcată/reîncărcată pe un card - portofel electronic este de 2.50 lei.
Atât titlurile de călătorie în format electronic cât şi biletele pe suport de hârtie sunt obligatoriu de validat la îmbarcarea în mijloacele de transport în comun, utilizându-se în acest scop aparatele instalate în autobuze şi microbuze, aceleaşi pentru ambele variante de suport.
Cardurile electronice de abonament vor fi emise la dispeceratul ETA situat pe strada General Magheru (lângă Asirom), începând de joi, 1 septembrie.
În perioada următoare, reîncărcarea cardurilor se va efectua la dispeceratele situate în zona 1 Mai – Bulevardul Calea lui Traian, zona Hermes - Bulevardul Tineretului şi zona Nord – Strada Nicolae Titulescu.
De asemenea, călătorii care deţin carduri abonament cu preţ plătit integral, fără reducere, le vor putea reîncărca şi la automatul amplasat în staţia de îmbarcare/debarcare de pe strada Carol I (lângă Mall).
Lista documentelor necesare la eliberarea abonamentelor rămâne neschimbată pentru toate categoriile de abonaţi.
Tarifele de transport, gratuităţile şi facilităţile acordate anumitor categorii de călători - copii, elevi, pensionari, persoane cu dizabilităţi - rămân valabile, în aceleaşi condiţii.
Pentru orice informaţii legate de funcţionarea sistemului electronic de taxare, călătorii pot apela la personalul din dispeceratele ETA SA şi la numerele de telefon 0350/41 24 90 şi 0769 001 601.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...