Politică

Competiţie internă în cadrul PNL Vâlcea pentru stabilirea candidaţilor pentru alegerile parlamentare

În perioada 1 - 10 septembrie, va avea loc un sondaj de opinie în care toţi cei înscrişi în competiţie vor fi evaluaţi sociologic privind încrederea şi notorietatea

S-a dat startul bătăliei interne în PNL Vâlcea pentru un loc pe liste la alegerile parlamentare din decembrie. Liderul liberalilor vâlceni, Cristian Buican, a declarat că membrii Biroului Politic Judeţean au stabilit un set de criterii pe baza cărora vor fi desemnaţi candidaţii partidului la scrutinul din decembrie. Cel mai mult, 40 la sută, va conta părerea populaţiei, astfel că, începând cu 1 şi până pe 10 septembrie, va fi făcut un sondaj de opinie în care vor fi trecuţi toţi cei care doresc să reprezinte partidul în Camera Deputaţilor şi în Senat. Nu va conta dacă doritorii sunt sau nu membri, ai PNL însă, la alegerea lor se va ţine cont de performanţele pe care le-au avut în domeniile în care activează. De asemenea, un cuvânt greu de spus la stabilirea acestei liste vor avea şi primarii, precum şi preşedinţii organizaţiilor PNL din teritoriu. Aceştia vor putea să îşi exprime, prin vot secret, părerea despre cei înscrişi în competiţie. Cristian Buican a mai precizat şi că “Decalogul de integritate” adoptat de Consiliul Naţional al PNL înainte de alegerile locale va rămâne în vigoare. Astfel, doritorii care au condamnări penale, au schimbat mai mult de două partide, intră sub incidenţa lustraţiei, au avut afaceri cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţii din subordinea acesteia, precum şi cei care au comis fals în declaraţia de avere sau de interese, dovediţi prin decizie judecătorească, vor fi excluşi din competiţie.

Buican şi Cotescu şi-au înscris candidaturile pentru primele poziţii

"Am realizat o procedură obiectivă de desemnare a candidaţilor pentru alegerile parlamentare, astfel că PNL Vâlcea va propune cei mai buni candidaţi pentru a reprezenta judeţul nostru în Parlamentul României.", Cristian BUICAN, preşedintele PNL Vâlcea

În ceea ce priveşte ţinta propusă pentru alegerile din decembrie, Buican a declarat că este sigur că PNL va avea la Vâlcea un senator şi cel puţin doi deputaţi. “Vom vedea dacă un al treilea deputat se poate obţine prin redistribuire. La 51 de primari PNL, cei mai mulţi din judeţ şi pe locul 2 la nivel naţional, ar trebui să câştigăm aceste alegeri în Vâlcea”, a mai adăugat liderul PNL Vâlcea. Deputatul exclude, de asemenea, o alianţă cu alte formaţiuni politice. Până acum, în competiţie s-au înscris senatorul Adrănel Cotescu, pentru primul loc la Senat şi Cristian Buican, pentru primul loc la Camera Deputaţilor, astfel că celorlalţi doritori mai cunoscuţi care şi-au exprimat dorinţa de a fi pe lista PNL la parlamentarele din decembrie, Victor Stănculescu şi doctorul Gheorghe Folea, nu le rămâne decât să se bată pentru locul al doilea. Lista finală a candidaţilor cu care PNL Vâlcea va merge la alegerile parlamentare va fi gata la mijlocul lunii septembrie, validarea candidaţilor urmând să fie făcută însă în Biroul Politic Naţional.
Preşedintele PNL Vâlcea i-a anunţat public pe cei care doresc să candideze pentru un loc de parlamentar că în perioada 15-25 august se pot înscrie în această competiţie internă, depunându-şi candidaturile la sediul filialei judeţene. Un cuvânt greu de spus în stabilirea listelor îl vor avea primarii şi preşedinţii de organizaţii locale, care vor trebui să îşi exprime, prin vot secret, preferinţele asupra celor înscrişi în competiţie. Fiecare dintre competitori va avea posibilitatea să propună o persoană care să facă parte din Comisia de Monitorizare a acestei competiţii interne.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...