Actualitate

Fonduri guvernamentale pentru proiectele de la Govora

Baza de kinetoterapie şi centrul de informare turistică din staţiunea Băile Govora ar putea fi finalizate în cursul acestui an

Costin Borc, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a afirmat prin intermediul unui comunicat de presă că Executivul a deblocat suma de 43 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte majore de investiţii în infrastructura turistică, prioritate având proiectele aflate într-un stadiu avansat de executare, de peste 80-90 la sută. Proiectul Primăriei din Băile Govora este unul dintre aceste obiective, fiind cuprins în lista cu programele şi proiectele de investiţii în turism aprobată de Guvern în şedinţa din 10 august 2016.
Administraţia locală govoreană a demarat construcţia acestei clădiri cu dublă funcţionalitate: bază de kinetoterapie şi centru de informare turistică, în 2009, alături de un alt proiect care viza reabilitarea casei de cultură în vederea amenajării unui muzeu balnear în localitate. Dacă muzeul a fost terminat în urmă cu trei ani, în cazul bazei de kinetoterapie, lucrările au fost oprite în 2013 ca urmare a întreruperii finanţării de la Guvern, deşi aceasta era realizată în proporţie de peste 90 la sută.
Ideea edililor din Govora a fost să realizeze un spaţiu destinat atât turiştilor aflaţi la tratament prin realizarea acestei baze de kinetoterapie care cuprinde cabinete medicale, săli de masaj, dar şi o piscină de 70 de metri pătraţi, dar şi turiştilor pasionaţi de călătorii prin prezentarea obiectivelor turistice din zonă în cadrul unui centru de informare turistică.

Şi domeniul schiabil de la Vidra este în atenţia ministerului

Alături de proiectul neterminat din Băile Govora, ministrul Borc a nominalizat şi comuna Voineasa, cu proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de agrement” ca potenţial beneficiar al acestor fonduri deblocate de Guvern.
“Până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei, se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiţii în infrastructura turistică. Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90%, şi mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localităţile Borsec, Govora, Voineasa şi la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroşani şi Lupeni (Straja)”, a spus ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

05.09.2016 - 18:30Daniela:Sunteti ferm convinsi ca lucrarile au stagnat datorita opririi finantarii de la bugetul de stat? Chiar credeti ca ne puteti prostii cu procentul de 90 la suta? Ati scris din birou acest articol?

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...