Administraţie

Parcul Zăvoi din Băbeni va fi transformat într-o modernă zonă de agrement cu fonduri europene

Cea de-a 45-a ediţie a Festivalului folcloric pastoral “La izvorul dorului” va avea loc anul acesta în perioada 2-4 septembrie, cu o săptămână mai târziu decât erau obişnuiţi locuitorii oraşului Băbeni, din cauza suprapunerii perioadei tradiţionale a evenimentului (sfârşitul lunii august) cu ziua localităţii componente Răşinari. Şi anul acesta, organizatorii au pregătit un program bogat de manifestări, din care nu vor lipsi parada portului popular din diferite localităţi ai căror reprezentanţi sunt invitaţi şi spectacolele de muzică folclorică susţinute de îndrăgiţi rapsozi.
Ştefan Bogdan a decis ca primăria să organizeze acest eveniment în aşa fel încât de afluxul de participanţi să profite în special firmele locale de comerţ. “Astfel de sărbători sunt pentru bucuria oamenilor din localitate, în primul rând. Ne dorim ca, prin aceste măsuri, să contribuim la satisfacţia lor prin preţuri mai mici la produsele ce vor fi oferite spre vânzare. Luăm în calcul şi stabilirea unei taxe mai mici faţă de anii anteriori pentru comercianţi”, a declarat edilul.
Ca de obicei, sărbătoarea va avea loc în Parcul Zăvoi, pe care administraţia publică locală se pregăteşte să îl modernizeze cu fonduri europene. “A fost deja întocmit studiul de fezabilitate pentru modernizarea şi extinderea parcului. În acest sens, negociem cu prorietarii de terenuri vecine cu acest obiectiv pentru cumpărarea suprafeţelor necesare, în total aproximativ patru hectare. Dorim să şi deschidem zona şi să o legăm printr-o mică arteră de circulaţie, dacă se poate, cu parcul central de peste drum de sediul primăriei. Proiectul este mult mai amplu. Practic, ne propunem să amenajăm o modernă zonă de agrement care să cuprindă un mic stadion şi alte câteva terenuri de sport, un ştrand şi zone de spaţii verzi. Foarte curând vom lansa şi anunţul de lucrări pe SEAP”, a mai spus Ştefan Bogdan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...