Administraţie

Primăria Băile Olăneşti pregăteşte amenajarea unui complex de agrement

Documentaţia proiectului cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro este elaborată, suprafaţa necesară fiind cumpărată de la persoane fizice

Potrivit declaraţiilor lui Sorin Vasilache, primarul oraşului Băile Olăneşti, administraţia din staţiunea vâlceană are pregătită în stadiu avansat documentaţia pentru un proiect cu finanţare europeană care vizează amenajarea unei zone de agrement care să includă un teren de sport şi parcuri pentru recreare. Iniţiativa similară proiectului implementat în Călimăneşti pe o finanţare obţinută în exerciţiul bugetar european 2007 – 2014 a întâmpinat dificultăţi din lipsa terenului din domeniul public necesar.

“Recent am achiziţionat de la persoane fizice suprafeţele de care aveam nevoie pentru elaborarea unei documentaţii cu şanse mari de succes atât în aprobarea proiectului, cât şi pentru obţinerea finanţării. Zona se află în Olăneşti sat, pe malul râului. Crearea complexului de agrement va consta în amenajarea unui teren de sport multifuncţional, cu gazon natural, omologabil în special pentru competiţiile de fotbal de nivel republican, al unuia de dimensiuni mai mici, cu suprafaţă sintetică, pentru alte sporturi, realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclete, trotuare, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, dotarea cu mobilier urban. De asemenea, proiectul mai presupune modernizarea străzilor de acces şi a celor adiacente din zonă. Cu acest prilej, vom reabilita o întreagă zonă de pe malul Râului Olăneşti, practic un spaţiu viran situat chiar la intrarea în localitate, pe paretea dreaptă a drumului naţional. Valoarea totală a proiectului gândit de noi s-ar ridica la peste cinci milioane de euro. Pe lângă oferirea de posibilităţi suplimentare de recreare turiştilor, noile facilităţi vor contribui şi la lărgirea portofoliului de servicii oferite de întreprinzătorii în turism din zonă, care vor putea deveni competitivi şi în atragerea de grupuri sportive aflate în perioadele de pregătire. Nu în ultimul rând, formaţia locală, FC Băile Olăneşti, va dispune în sfârşit, de o bază sportivă pe care să-şi dispute cu adevărat acasă partidele considerate pe teren propriu”, a explicat Sorin Vasilache. Edilul ia în calcul şi posibilitatea unui parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea pentru acoperirea cofinanţării.

Anveloparea a zece blocuri, alt proiect edilitar important

Primarul staţiunii Băile Olăneşti consideră că proiectele cu finanţare europeană rămân singurele măsuri administrative eficiente pentru dezvoltarea staţiunii. În stadiu de elaborare se află proiecte privind modernizarea încă unui parc, construirea şi dotarea unei baze de tratament în Parcul Central (complementar piscinei cu apă termală realizată cu fonduri PHARE) ş.a. Cel mai important poriect pregătit de administraţia publică locală rămâne însă cel prin care se urmăreşte anveloparea blocurilor. “Finanţarea europeană în acest caz este de 60% din valoarea totală, iar contribuţia primăriei şi a beneficiarilor ar fi, însumată, de 40%. În acest proiect sunt vizate zece blocuri. Suntem optimişti că vom reuşi destul de repede accesarea fondurilor astfel ca în aproximativ doi ani să avem lucrările în stadiu avansat”, a mai declarat Sorin Vasilache.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

25.08.2016 - 17:47Anonim:Nu a fost in stare sa dea cele 12 apartamente ramase de 2 ani si mai spune de amenajeri

25.08.2016 - 14:32anonim:Mai bine ar asfalta si ar termina lucrările începute de canalizare si apa neterminate de un an de zile. Nu sa faca numai pentru olanesti sa faca si pentru restu satelor. In 4 ani nu a facut niimic si nici acum nu face

24.08.2016 - 23:08AAAA:MAI BINE AR FACE CEVA SA DESCHIDA CELE 2 PISCINE CU APA SULFUROASA DIN OLANESTI

Pagina 1 din 1 (3 comentarii din 3)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...