Echipa lui Gigi Mulţescu a atacat, însă Rambe a ratat fază după fază. În minutul 43, Rambe se dezechilibrează la marginea careului, şutează, mingea îl loveşte în mână pe Şeroni, dar centralul Robert Dumitru nu vede penalty. Acelaşi central avea să acorde o lovitură de pedeapsă pentru gazde, în prelungirile reprizei, după o alunecare făcută de Acka la Bărbuţ. Reluările tv nu au arătat clar dacă faza s-a petrecut în afara sau pe linia careului. Fostul mijlocaş de la CSM Rm. Vâlcea, Andrei Artean a transformat penalty-ul şi bănăţenii au intrat la cabine în avantaj.
Craiova a controlat şi partea secundă, în care a ratat ocazie după ocazie, cu Băluţă şi Gustavo în prim plan. În minutul 61, Şeroni l-a faultat în careu pe Ivan. Zlatinski a transformat penalty-ul şi ofensiva la poarta lui Curileac a venit în valuri. Normalitatea a venit în minutul 68, când Nuno Rocha a preluat în careu, a trecut şi de Curileac şi Craiova a trecut în avantaj pe tabelă, dar a fost şi lider. Însă, numai pentru 12 minute! Revenirea Timişoarei a venit într-un final de meci halucinant. Popov a făcut penalty cu 10 minute înaintea finalului şi tot Artean a transformat. Craiovenii au încercat din răsputeri să treacă pe locul 1 pe final, însă, în prelungiri, vitezistul Bărbuţ a făcut una dintre fazele campionatului, a luat mingea din apropierea careului propriu, a făcut o cursă de peste 70 de metri şi a găsit puterea să trimită şi la colţul lung. Astfel, s-a terminat 3-2 pentru ACS Poli, care reuşeşte primele puncte din acest campionat.
Intervenţie absurdă a lui Mihai Rotaru
Finanţatorul lui CS U, Mihai Rotaru, a intervenit după meciul de la Timişoara şi a anunţat că a decis ca jucătorii echipei sale să nu se prezinte la interviuri, în semn de protest faţă de arbitraj. Şeful clubului oltean a fost în multe rânduri absurd, protestând la adresa comentatorilor tv, în loc să îşi vadă de erorile echipei sale şi eventual de erorile de arbitraj. „Noi am vrut întotdeauna la Craiova să facem spectacol şi de aceea nu a intrat Madson în locul unui atacant. Am avut o decizie de luat în această seară, după ce fotbalul a fost viciat şi singurul mod în care puteam riposta a fost să nu permitem oficialilor şi jucătorilor să vină la flash-interviuri. Ne-am interesat înainte: avem amenzi între 10.000 şi 30.000 de lei. Dacă noi trebuie să plătim această sumă pentru a lua atitudine, pentru a curăţa fotbalul românesc de ceea ce se întâmplă la ora actuală, ne luăm această responsabilitate. A fost penalty sau nu la Ivan în ultimul minut? Domnul Crăciunescu a spus că a jucat mingea, dar nu e aşa, mai întâi a atins piciorul jucătorului. Dacă trebuie să curăţăm fotbalul românesc de arbitraje păbugoase şi de televiziuni care nu îşi angajează oameni competenţi, atunci vom plăti amenzi. Şi etapa asta, şi etapa viitoare, poate vom retrage şi echipa din campionat. Craiova este una dintre cele 6 echipe care trăiesc din bani privaţi. Încercăm să oferim fotbal, doar 30% din buget e procentul venit din drepturile de televizare. Ne putem lipsi de aceşti bani”, a declarat Mihai Rotaru. Principalul acţionar de la CSU Craiova este cercetat sub control judiciar pentru audieri într-un dosar care vizează ilegalităţi la plata a circa 109 milioane de lei sub formă de despăgubiri pentru nişte terenuri retrocedate.