Sport

Fotbal, Liga I, FC Voluntari – Pandurii Târgu Jiu 0-0

Pandurii, salvaţi de arbitrajul favorabil

Pandurii Târgu Jiu rămâne neînvinsă în campionat şi după etapa a V-a, în care a reuşit o remiză albă în deplasarea de la Voluntari

Meciul de la Voluntari a fost unul frumos, disputat, cu destule ocazii şi faze de poartă. Gazdele au avut cea mai mare ocazie a meciului în minutul 20, când Lucian Marinescu a şutat frumos din poziţie laterală, dar bara s-a opus la execuţia mijlocaşului.

Gorjenii au fost periculoşi în ofensivă abia în repriza secundă, când Bunoza a reluat cu capul după un corner, însă portarul celor de la FC Voluntari, Bornescu, a scos de lângă bară. Replica ilfovenilor a venit imediat, Moke a trimis mingea în poartă, însă golul a fost anulat pentru o poziţie de off-side în care se afla Balaur. Jucătorii pregătiţi de Florin Marin au rămas în atac şi au cerut acordarea a trei penalty-uri, două pentru henţ şi unul pentru fault. Mingea a fost lovită cu mâna, în careu, de Bunoza şi Grecu, dar Alexandru Tudor a lăsat jocul să continue. Dacă henţul lui Bunoza pare neintenţionat, cel făcut de Grecu trebuia sancţionat cu penalty. În ultimul minut, arbitrul Tudor a acordat doar lovitură liberă la faultul lui Obodo asupra lui Marinescu, făcut pe linia careului mare şi unde trebuia dictat penalty. Cernat nu a reuşit să trimită mingea în poartă şi s-a terminat 0-0. Gorjenii au avut însă noroc şi cu erorile arbitrului Alexandru Tudor, care le-a refuzat gazdelor două penalty-uri clare ca lumina zilei. Pandurii rămâne însă neînvinsă după cinci etape de campionat, un start bun de sezon pentru gorjeni, în ciuda problemelor financiare.
Herea, mulţumit cu remiza
Mijlocaşul pandurilor, Ovidiu Herea este mulţumit după remiza înregistrată în deplasarea de la Voluntari. ”Un rezultat bun pentru noi, nu am pierdut în deplasare, Voluntari are jucători foarte buni. Sunt supărat că nu am reuşit să marchez, am avut o ocazie foarte bună şi din păcate nu am reuşit să o fructific, acesta este motivul pentru care am avut acea ieşire de la schimbare. Meciul cu Steaua este foarte important pentru noi, ca şi acesta, campionatul este lung, trebuie să tratăm fiecare meci foarte serios. Jucăm acasă, vrem să câştigăm, avem o săptămână să ne pregătim pentru partida cu Steaua”, a declarat Ovidiu Herea. Etapa viitoare, Pandurii va întâlni, pe teren propriu, Steaua. Partida se va disputa la Severin, sâmbătă, 27 august, începând cu ora 21:00.

Sânmărtean: ”Am obţinut un punct meritat”

Cel mai important transfer al verii pentru Târgu Jiu, Lucian Sânmărtean crede că echipa sa a avut un plus de organizare în disputa cu Voluntari. ”A fost un meci echilibrat, ambele echipe au încercat să arate fotbal, să aibă ocazii şi să câştige. Nu a fost un meci spectaculos, a fost un joc care pe care, cu echipe echilibrate, care joacă fotbal. Cred că e un punct câştigat de noi. Tactic am făcut un meci bun, am venit mai organizaţi, la fiecare meci am avut probleme la faze fixe, dar acum nu au mai fost. Cu puţină atenţie puteam pune mai multe probleme în atac. Nu ne-am mulţumit cu un punct, dar atât am putut la acest meci, am obţinut un punct meritat, pentru noi este foarte bine. Arbitrajul a fost foarte bun, Tudor a arbitrat în nota obişnuită. Fizic nu sunt încă pregătit, am venit destul de târziu la echipă, formaţia avea tonus, cred că după această pauză mă voi pune la punct fizic, campionatul este abia la început”. Fostul internaţional spune că partida cu Steaua nu va fi una specială, deşi a petrecut clipe frumoase acolo. ”Am jucat la Steaua, a fost o perioadă foarte frumoasă, dar nu am nimic de demonstrat, decât mie că încă pot să joc fotbal. Meciul cu Steaua îl tratez ca pe fiecare meci, nu e nimic special pentru mine”, a declarat mijlocaşul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...