Consilierul judeţean Victor Stănculescu s-a înscris oficial luni, 22 august, în competiţia internă a PNL Vâlcea pentru ocuparea poziţiei secunde pe lista formaţiunii pentru Camera Deputaţilor. În vârstă de 38 de ani, avocatul are deja o experienţă politică de peste 15 ani, având la activ şi un mandat anterior de ales al judeţului (2012 – 2016). Stănculescu este cel mai tânăr pretendent din PNL Vâlcea la un fotoliu în Parlamentul României din ultimii 16 ani.
Deşi liberalii vâlceni doritori de a accede în Parlament se pot înscrie în competiţia internă în perioada 15-25 august, până luni, 22 august, doar trei cereri erau depuse la secretariatul filialei. Conform procedurilor stabilite la nivel de filială pentru alcătuirea listelor cu care PNL Vâlcea se va prezenta în faţa electoratului la alegerile parlamentare din decembrie a.c., fiecare doritor din cadrul formaţiunii de a accede în Camera Deputaţilor sau Senat se va înscrie în competiţie explicit pentru o poziţie pe una dintre liste. Preşedintele Cristian Buican va opta pentru primul loc la Camera Deputaţilor şi, foarte probabil, nu va avea concurent pentru această poziţie. În aceste condiţii, bătălia cea mai înverşunată urmează a avea loc pentru poziţia secundă la deputaţi şi pentru prima la Senat, locuri care, potrivit estimărilor, vor duce liberali vâlceni aproape sigur în Parlament. O competiţie destul de interesantă este anticipată de observatori şi pentru locul trei pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor. În ce priveşte Senatul, cel mai aşteptat moment în PNL Vâlcea este cel în care consilierul judeţean Romulus Bulacu, fost vicepreşedinte al CJ Vâlcea, se va decide sau nu să candideze pentru primul loc, pe care “titularul” Adrănel Cotescu a anunţat deja că îl vizează, sau va opta pentru cel secund la Camera Deputaţilor.
Potrivit comunicatului remis presei luni de PNL Vâlcea, ca şi pondere în stabilirea listelor finale cu candidaţi ce vor fi propuse de PNL Vâlcea spre validare Biroului Politic Naţional, 40% va conta sondajul de opinie, 35% votul primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale şi 25% evaluarea privind capacitatea administrativă, politică şi electorală a fiecăruia dintre candidaţi, precum şi pregătirea profesională şi prestanţa acestora. De asemenea, fiecare dintre competitori va avea posibilitatea să propună o persoană care să facă parte din Comisia de Monitorizare a acestei competiţii interne.