Politică

Competiţie internă în cadrul PNL Vâlcea pentru stabilirea candidaţilor pentru alegerile parlamentare

​În vederea selectării celor mai buni candidaţi pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an, filiala Vâlcea a PNL a demarat procedurile de desemnare a candidaţilor, propunând o competiţie internă bazată pe o procedură obiectivă. Această metodologie este complementară prevederilor statutare privind probitatea morală a candidaţilor şi criteriilor de integritate asumate de Partidul Naţional Liberal înaintea alegerilor locale.

​Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, anunţă public membrii PNL care doresc să candideze pentru un loc de parlamentar că în perioada 15-25 august se pot înscrie în această competiţie internă, depunându-şi candidaturile la sediul partidului. Ulterior perioadei de depunere a candidaturilor, toţi competitorii vor fi supuşi unei evaluări sociologice amănunţite privind încrederea şi notorietatea de care se bucură la nivel judeţean, realizată de o firmă independentă. Un cuvânt greu de spus în stabilirea listei pentru Camera Deputaţilor şi Senat pe care Partidul Naţional Liberal o va prezenta în judeţul Vâlcea o vor avea primarii şi preşedinţii de organizaţii locale, care vor trebui să îşi exprime, prin vot secret, preferinţele asupra celor înscrişi în competiţie. Nu în ultimul rând, asupra tuturor candidaţilor va avea loc o evaluare privind capacitatea administrativă, politică şi electorală, disponibilitatea acestora de implicare şi promovare a doctrinei liberale în judeţul Vâlcea, pregătirea profesională, onestitatea şi capacitatea de exprimare. Ca şi pondere în stabilirea listei finale ce va fi propusă de PNL Vâlcea spre validare Biroului Politic Naţional, 40% va conta sondajul de opinie, 35% votul primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale şi 25% evaluarea privind capacitatea administrativă, politică şi electorală a fiecăruia dintre candidaţi, precum şi pregătirea profesională şi prestanţa acestora. De asemenea, fiecare dintre competitori va avea posibilitatea să propună o persoană care să facă parte din Comisia de Monitorizare a acestei competiţii interne.

​„Aşa cum am procedat şi la ultimele rânduri de alegeri locale, am realizat o procedură obiectivă de desemnare a candidaţilor pentru alegerile parlamentare, astfel că PNL Vâlcea va propune cei mai buni candidaţi pentru a reprezenta judeţul nostru în Parlamentul României. Pe lângă respectarea condiţiilor statutare şi a criteriilor de integritate, candidaţii PNL trebuie să confirme în sondajul ce se va realiza şi trebuie validaţi de primari şi preşedinţii de organizaţii locale. Sondajul are rolul de a ne arăta încrederea şi notorietatea fiecăruia dintre candidaţi la nivel judeţean, iar votul primarilor şi al preşedinţilor de organizaţie are rolul de a compatibiliza lista cu dorinţa celor mai importanţi vectori electorali de la nivel local. Sunt convins că această competiţie internă este una benefică partidului nostru care va genera cei mai buni candidaţi care să reprezinte judeţul Vâlcea în Parlamentul României. Până la jumătatea lunii septembrie toate procedurile competiţiei vor fi finalizate şi vom cunoaşte lista pe care PNL Vâlcea o va propune Biroului Politic Naţional spre validare”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...