Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM Rm.Vâlcea

Lucian Munteanu, manager CSM Râmnicu Vâlcea: Liga a II-a nu atrage deloc

Managerul clubului CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, este dezamăgit de suma prin care FRF a cedat drepturile de televizare din eşalonul secund, în urma căruia fiecare club va primi o sumă infimă, de circa 15.000 euro.

Lucian Munteanu a vorbit la Sport Total FM despre faptul că Liga a II-a nu atrage deloc, fapt pentru care sumele date de televiziuni sunt insignifiante. “Eşalonul al doilea nu este deloc băgat în seamă, drept dovadă şi sumele din drepturile TV. Sunt infime. Se vorbea despre unificarea seriilor, dar ne bazăm pe aceiaşi bani de la televiziuni. Cheltuielile cu deplasările sunt mari, cheltuielile cu arbitrii sunt mari… Nici nu ştiu cât pot să-i mai cer patronului nostru. Încerc să-i dau satisfacţii prin rezultatele echipei. Altfel, nu se cumpără jucători la Liga a II-a, apar jucători străini, nu prezentăm interes pentru televiziuni. Liga a II-a e doar o competiţie, nu atrage deloc… Şi, din păcate, nu se face nimic”, a spus Munteanu în emisiunea ”Trafic Sport” de la Sport Total FM.

Şeful CSM-ului acuză faptul că echipele din Liga a II-a joacă după cum vrea televiziunea care a cumpărat drepturile TV. ”Noi nu ştim planul televiziunilor, nu ştim când suntem televizaţi. Noi aflăm cu o săptămână înainte că vom fi televizaţi vineri, sâmbătă sau duminică, în funcţie de cum vor televiziunile. Am înţeles că vor fi achitaţi 5.000 de euro cât mai repede, o tranşă de 8.000 de euro prin februarie, iar restul, în funcţie de clasare, la finalul campionatului. Anul trecut se vorbea de 100.000 de euro pentru fiecare echipă. Acum se pare că vom primi în jur de 15.000 de euro fiecare. Am înţeles că, dintre cei 16 reprezentanţi, au fost două abţineri şi un vot împotrivă din partea clubului Juventus Bucureşti. Ar fi fost bine să cunoaştem aceste lucruri de la început. Trebuia să ştim dacă primim mai mulţi bani, dacă terminăm cât mai sus în clasament. Aşa, practic, la noi, în Liga a II-a, dacă nu termini pe poziţii promovabile, nu ai nicio tragere de inimă. În a doua parte a campionatului, am dat drumul la juniori din cadrul clubului, pentru a-i pregăti pentru noul sezon”, a mai declarat Lucian Munteanu la postul de radio Sport Total FM.
350.000 de euro e suma pe care RCS & RDS a oferit-o pentru a transmite câte trei meciuri pe etapă din campionatul Ligii 2. FRF va împărţi această sumă celor 20 de echipe care activează în Liga a II-a.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...