Administraţie

Întâlnire de lucru între preşedinţii Consiliilor Judeţene Vâlcea, Alba, Hunedoara şi Gorj

În cadrul acestei întâlniri s-au pus bazele unei viitoare colaborări, în vederea punerii în practică a unui proiect integrat de dezvoltare turistică şi infrastructură pentru arealul celor patru judeţe

La invitaţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, miercuri, 17 august 2016, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a participat alături de conducerile Consiliilor Judeţene Alba, Hunedoara şi Gorj la o întâlnire de lucru, în judeţul Gorj.

În cadrul acestei întâlniri exploratorii, s-au stabilit câteva coordonate principale ale unei viitoare colaborări, în vederea punerii în practică a unui proiect integrat de dezvoltare turistică şi infrastructură pentru arealul celor patru judeţe şi pe baza problematicii specifice a fiecărei unităţi teritorial-administrative.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a subliniat, pe durata întâlnirii, necesitatea şi importanţa dezvoltării staţiunilor turistice Voineasa şi Vidra, precum şi a noii zone turistice “Vârful lui Roman”.

Participanţii au convenit organizarea unei noi întâlniri în judeţul Vâlcea, în cadrul căreia se vor prezenta zonele de interes turistic din judeţele menţionate, precum şi modalităţile reale de finanţare, fie prin înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, fie prin angajarea judeţului, alături de celelalte trei judeţe, în cadrul unui pol de dezvoltare turistică.

De asemenea, în perioada imediat următoare, specialiştii din cadrul celor patru Consilii Judeţene se vor întâlni pentru a stabili datele tehnice ale unui proiect ce poate atinge sau chiar depăşi suma de 2 miliarde de euro.

“Astăzi am făcut primii paşi pentru realizarea unui proiect de o importanţă extraordinară pentru infrastructura căilor de comunicaţii şi a turismului din judeţul nostru, dar şi din judeţele Alba, Hunedoara şi Gorj. Aşa cum am spus şi cu alte ocazii, consider că turismul trebuie să fie o prioritate de dezvoltare la nivelul judeţului nostru, deoarece constituie unul dintre cele mai dinamice sectoare de activitate, un generator de locuri de muncă. Este mai mult decât evident că judeţul nostru are un uriaş potenţial turistic, care încă aşteaptă să fie pus în valoare, ori acest lucru poate fi făcut doar prin derularea unor proiecte viabile şi realiste, cu finanţare europeană. Am în vedere, aici, atât staţiunile Voineasa şi Vidra, cât şi zona turistică Horezu-Vaideeni, a căror dezvoltare va pune, fără îndoială, judeţul Vâlcea la justa sa importanţă pe harta turismului de profil. Chiar le-am spus colegilor participanţi la întâlnire că acest proiect este vital pentru Vâlcea, pentru zona Voineasa – Vidra, Obârşia Lotrului şi Vaideeni”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...