Sub Lupă

Medicii de la Maternitatea din Vâlcea, acuzaţi că au ucis o gravidă

Suspiciune de malpraxis la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. Soţul unei tinere gravide care a murit la un spital din Craiova din cauza septicemiei, îi acuză pe medicii vâlceni că i-au omorât soţia. Femeia a fost internată timp de trei zile la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, înainte să ajungă la Craiova, timp în care a fost tratată pentru colică renală.

Tânăra, în vârstă de 28 de ani, intrase în luna a noua de sarcină şi aştepta să nască cât de curând. La începul lunii august, însă, pentru că se simţea rău, femeia a ajuns la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, unde a fost internată pentru câteva zile cu diagnosticul de colică renală. Pentru că starea ei s-a înrăutăţit, medicii din Vâlcea au decis să o transfere la un spital din Craiova. Medicii de acolo nu au mai putut face însă nimic pentru tânără, care a murit în timpul naşterii. Nici pruncul pe care îl purta în pântec nu a supravieţuit, cauza decesului ambilor fiind septicemie. Acum, soţul femeii îi acuză pe medicii din Vâlcea că i-au omorât soţia şi copilul. „La Craiova s-a făcut tot posibilul, dar, cum au spus domnii doctori, a ajuns prea târziu, într-o fază prea mare, prea agravată ca să mai poată fi salvată. Au trimis-o într-un hal fără de hal. Ceea ce nu înţeleg eu e de ce au ţinut-o dacă au văzut că nu e de competenţa lor... Sunt însă convins că se va face dreptate. Cazul a intrat în atenţia Parchetului de la Craiova, a spitalului şi poliţiei de acolo. Vom face şi o plângere şi la Colegiul Medicilor şi la Parchet şi peste tot unde este nevoie pentru ca cei care au greşit să plătească. Nu mă interesează banii sau altceva, ci vreau doar ca cei care au greşit să meargă unde le este locul – la puşcărie sau măcar să fie daţi afară din medicină”, a precizat Daniel Troculescu, soţul tinerei gravide care a murit.

Conducerea Spitalului Judeţean Vâlcea s-a sesizat din presă despre acest caz şi a început o anchetă internă. Primele concluzii sunt că medicii vâlceni care au tratat-o pe femeie au aplicat tratamentul corect, iar ea a plecat la Craiova în stare stabilă.

Cazul se află în continuare în investigare la nivelul Spitalului din Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...