Politică

PNL şi PSD se luptă pentru supremaţie în judeţul Vâlcea

Liberalii şi social democraţii îşi reproşează ajutorul oferit în campania electorală

Declaraţia lui Ion Cîlea potrivit căreia Emilian Frîncu ar fi câştigat alegerile pe spinarea sa a iritat orgoliile liberalilor. În replică, actualul primar al Râmnicului îl suspectează pe preşedintele CJ de o uşoară „nervozitate” în timpul căreia face unele declaraţii.

Imediat după finalizarea alegerilor, deşi în principiu părea că este doar o şicană nevinovată, liberalii şi social democraţii au început o luptă pentru supremaţie în judeţul Vâlcea. Aşa se face că şi în prezent cele două partide, care conform unui protocol se află într-o alianţă, încearcă să demonstreze că au pus mâna pe judeţul Vâlcea, prin mandatele de primari pe care le-au câştigat. După o ceartă aprigă cu liberalii, preşedintele PSD, Ion Cîlea nu uită să le reamintească de fiecare dată acestora că fără ajutorul lor nu ar fi câştigat atât de mulţi primari. Edilul Râmnicului, Emilian Frâncu, a fost şi el atins de declaraţiile şefului PSD, care consideră că acesta a avut mare noroc cu sprijinul acordat de social democraţi. „În toate şedinţele până acum aţi avut propuneri să vă punem în diverse funcţii, am aprobat tot. Dacă aţi fi modeşti, aţi ţine cont de faptul că pe mulţi eu v-am făcut puternici. Mulţi primari PNL au câştigat alegerile datorită mie, inclusiv primarul din Râmnicu Vâlcea”, a declarat Ion Cîlea. De altfel, nici liderul PNL, Cristian Buican nu a ratat vreo întâlnire în care să nu îi dea peste nas şefului PSD şi să îi aducă aminte că liberalii au câştigat 42 de primării. „Îi promit că îl voi ajuta în calitatea mea de parlamentar pe preşedintele CJ Vâlcea, dar şi prin consilierii judeţeni ai PNL şi prin colegii mei din teritoriu, pentru că avem foarte mulţi colegi liberali în teritoriu”, a spus preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

"Dacă aţi fi modeşti, aţi ţine cont de faptul că pe mulţi eu v-am făcut puternici. Mulţi primari PNL au câştigat alegerile datorită mie, inclusiv primarul din Râmnicu Vâlcea.", Ion Cîlea, preşedinte PSD Vâlcea

Frâncu: „Nu se pune problema implicării excesive a PSD în campania mea”

Deşi nu agreează astfel de declaraţii, actualul primar al Râmnicului Emilian Frâncu susţine că a avut o campanie grea, la care a muncit, iar faptul că a fost votat de mii de oameni nu s-ar datora PSD-ului. „Eu nu sunt o persoană care să fie deranjată de astfel de declaraţii. Pot spune că nu este însă una dintre cele mai fericite declaraţii. Cred că a fost o afirmaţie făcută la nervi. Eu am avut o colaborare normală cu domnul Cîlea, dar nu cred că s-a pus problema implicării excesive a PSD-ului în campania mea”, spune Frâncu.
Pe de altă parte, liberalii nu sunt de acord cu faptul că Ion Cîlea i-ar fi ajutat decisiv pe mai mulţi edili liberali să câştige localităţile în care au candidat. Victor Popescu, consilier judeţean PNL precizează că în acest moment PNL este cel mai puternic partid în judeţul Vâlcea. „Fiecare candidat la primărie şi-a făcut campanie cum a putut mai bine, faptul că am câştigat se datorează candidaţilor. Am câştigat 42 de primari din 54 de candidaţi, adică 80 la sută. Este o victorie fără precedent în judeţul Vâlcea. Cred că totul a pornit de la o afirmaţie a colegului meu, Gheorghe Păsat, care a spus că la ora actuală PNL este cel mai puternic partid din judeţ. Este adevărat că USL este o alianţă care a câştigat cu peste 80 la sută, însă în cadrul USL, PNL deţine o pondere de 60 la sută. Ajutorul despre care vorbeşte domnul Cîlea este reciproc. Şi candidaţii PNL, inclusiv domnul Emilian Frâncu, l-au ajutat pe el să câştige preşedinţia CJ Vâlcea”, spune Victor Popescu. De altfel, comunicarea între liberali şi social democraţi nu este una tocmai bună în ultima perioadă, de când cele două partide încearcă să negocieze la sânge fotoliile de directori la deconcentrate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...