Actualitate

Vâlcenii s-au călcat în picioare pentru paşapoarte

Aproape 1.600 de paşapoarte au fost eliberate doar în prima jumătate a lunii august. Aglomeraţia şi tensiunile l-au obligat pe prefect să cheme jandarmii în ajutor.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din subordinea Instituţiei Prefectului judeţului Vâlcea a înregistrat în prima jumătate a lunii august un aflux neobişnuit de solicitări de eliberări sau preschimbări de acte. Din această cauză, prefectul Radu Renga a dispus măsuri pentru evitarea aglomeraţiei, inclusiv solicitarea sprijinului reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea pentru a se evita situaţiile tensionate anterioare.

“În perioada 01-16.08.2016, au fost primite 1.179 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi 397 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare. Totodată, au fost personalizate 390 paşapoarte simple temporare şi 773 paşapoarte simple electronice. Mai mult, 392 paşapoarte simple temporare şi 820 paşapoarte simple electronice au fost livrate titularilor.
În privinţa activităţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, în perioada 01-15.08.2016, au fost emise 667 de certificate de înmatriculare, 651 de autorizaţii provizorii şi 634 de permise de conducere. În perioada menţionată, 535 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea permisului de conducerea au fost examinaţi la proba teoretică, 56% dintre aceştia fiind declaraţi admişi, iar 339 de candidaţi au fost examinaţi la proba practică, 71% dintre aceştia fiind admişi”, se arată întrun comunicat remis presei marţi, 16 august, de instituţie.
Parţial, aglomeraţia este generată şi de referendumul recent din Marea Britanie, în urma căruia s-a decis părăsirea UE de către regatul britanic.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...