Sport

În memoria lui Bogdan Medrea

Tot lotul echipei CSM Râmnicu Vâlcea a participat luni la evenimentul organizat de Primăria Măciuca, prin care stadionul local a primit denumirea de ”Bogdan Medrea”. Fost preşedinte la CSM şi Damila, Bogdan Medrea a încetat din viaţă pe 27 ianuarie 2016, la doar 44 de ani.
Pe Stadionul Bogdan Medrea a avut loc şi un meci demonstrativ, în care au evoluat foştii jucători de la Damila care au contribuit la promovarea echipei din Liga a III-a şi ulterior în Liga a II-a. Printre fotbaliştii prezenţi la evenimentul de la Măciuca au fost Adrian Codin, Florin Costea, Ionuţ Stoica, Dani Iancu şi Edi Stoica. Pe teren s-au aflat şi trei actuali jucători de la CSM, Cătălin Pîrvulescu, Bogdan Geantă şi Samson Nwabueze. Lovitura de începere a fost dată de băieţelul lui Bogdan Medrea, iar jucătorii celor două echipe au jucat cu tricouri inscripţionate cu poza celui omagiat.
Patronul SC Damila SA, Dan Niţu, a elogiat astfel memoria lui Bogdan Medrea. „Este un moment trist, îmi este foarte dificil să vorbesc la trecut despre Bogdan Medrea. Consiliul Local a dat o decizie importantă, cu avizul Prefecturii Vâlcea, şi stadionul din Măciuca se numeşte acum Bogdan Medrea. Bodi a fost un băiat extraordinar, crescut şi educat în comuna Măciuca, într-o familie foarte bună, a lăsat aici amintiri foarte frumoase. De altfel, despre el se vorbeşte frumos în toată Vâlcea şi în toată România. Bogdan a plecat de jos, şi-a respectat şi cariera şi familia şi a fost alături de această localitate. În ceea ce priveşte fotbalul, echipa a promovat alături de el în Liga a III-a şi apoi în Liga a II-a. Nu mai este alături de noi, dar prin aceste manifestări încercăm să îi păstrăm vie amintirea. Memorialul Bogdan Medrea va deveni o tradiţie, acum este doar prima ediţie şi vor urma altele”, a declarat finanţatorul CSM-ului, Dan Niţu.
Primarul din Măciuca, Mugur Mărcoianu, spune că, prin noua denumire a stadionului din localitate, va rămâne vie memoria lui Bogdan Medrea. „L-am cunoscut pe Bogdan Medrea, mi-a fost prieten şi sincer vă spun, cu mâna pe inimă, rar oameni ca el. Era frumos să-l avem zi de zi alături de noi, să-i mobilizeze pe băieţi, aşa cum ştia să o facă el mai bine, dar asta este viaţa. Ne bucurăm, totuşi, că s-a aprobat proiectul ca această bază sportivă să îi poarte numele. Memoria lui trebuie să rămână vie, Bogdan merită din plin tot ce am făcut noi azi. Sper ca pe acest stadion să crească fotbalişti tineri talentaţi şi o parte dintre ei să ajungă în eşaloanele superioare ale României”, a afirmat şi primarul din Măciuca.
Crescut de la vârsta de două luni la Măciuca, Bogdan Medrea a fost arbitru asistent de Liga I, după care a devenit observator, iar apoi a condus cluburile Damila şi CSM.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...