Inedit

Vino acasă la Brâncuşi! – Transalpina Fest

La Rânca - Gorj se va desfăşura, în perioada 19-21 august 2016, “Transalpina Fest”, complex de evenimente desfăşurate în cadrul Programului de promovare turistică al judeţului Gorj - „Vino acasă la Brâncuşi!”, aflat la cea de-a treia ediţie.

Programul a fost lansat în 2014 de Consiliul Judeţean Gorj, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi Primăria municipiului Târgu Jiu, în fiecare an adăugându-se noi parteneri. La realizarea ediţiei din acest an participă primăriile din Novaci şi Baia de Fier, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuşi”, Asociaţia „Trix Bike”, Asociaţia „ACS Raideri Târgu Jiu”, Asociaţia Concesionarilor Corneşul Mare Rânca, Centrul Naţional pentru Informare şi Promovare Turistică Târgu Jiu, precum şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Serviciul Public „Salvamont” Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu şi Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. Organizatorilor li se alătură ca parteneri Obştile din zona Rânca, primăriile din Polovragi şi Crasna, pensiunile „Gabriel”, „Eden” şi „Cabana Teleschi”, Asociaţia „Libertatea Tinereţii” şi Decathlon.

Programul vizează promovarea turismului montan în Gorj, a drumeţiilor în natură, într-un peisaj spectaculos, care poate oferi călătorului emoţii şi experienţe de neuitat. Transalpina, drumul care atinge în Gorj cea mai înaltă cotă pe o şosea din România, la 2.145 m, este tranzitat în perioada de vară de zeci de mii de turişti care admiră priveliştile şi se bucură de aerul curat al muntelui. Prin evenimentele organizate pe parcursul celor trei zile la Rânca, turiştii vor avea parte de un program complex care să le ofere distracţie şi relaxare, concursuri sportive (mountain bike, motociclete, buggy-cars), spectacole, dar şi prezentarea de meşteşuguri populare, produse tradiţionale şi bucătărie ciobănească, propunându-le să petreacă un weekend de excepţie în Gorj.

Vineri, 19 august a.c., după deschiderea oficială de la ora 17.00, vor susţine concerte naistul Nicolae Voiculeţ, Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, care are ca invitaţi de marcă pe artiştii Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş.

Sâmbătă, 20 august a.c., este ziua pasionaţilor de mountain bike, participanţii întrecându-se în probe dificile pe traseu montan în cadrul concursului „Transalpina Bike Fest”, dar şi ziua motocicliştilor care vor circula în paradă până la Târgu Jiu, unde vor vizita Ansamblul Brâncuşian „Calea Eroilor”. Seara se va încheia cu un concert rock în care vor evolua formaţiile Trooper şi Cargo.

Duminică, 21 august a.c., se vor desfăşura concursurile de autocross buggy şi Festivalul de folclor pastoral „Transalpina”, eveniment ce reuneşte formaţii folclorice din Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Runcu şi Hunedoara.
Pe parcursul celor trei zile, turiştii pot vizita Târgul de meşteri populari şi produse tradiţionale din Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dolj, organizat pe platoul din faţa Muzeului Civilizaţiei Montane, la intrarea în Rânca dinspre Novaci. Copiii, dar şi adulţii se pot distra cu face-painting, mimi, tir cu arcul şi airsoft.

Având în vedere că deja pentru majoritatea locurilor de cazare în pensiunile şi cabanele din Rânca au fost făcute rezervări, recomandăm turiştilor să se informeze şi despre posibilităţi de cazare în localităţile apropiate Novaci, Baia de Fier, Polovragi sau chiar în Târgu Jiu, unde îi aşteaptă oferte accesibile la hoteluri şi pensiuni.

Cei care vor dori să petreacă mai multe zile în Gorj pot vizita şi alte obiective turistice din zonă, Peştera Polovragi, Peştera Muierii, Cheile Olteţului, zone unde natura a creat adevărate minuni şi, în Târgu Jiu, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, creaţie a celui mai important sculptor modern al secolului al XX-lea, Constantin Brâncuşi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...