Sport

Oltchim, la un pas de desfiinţare

Fostul manager al SC Oltchim, Constantin Roibu, a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că nu mai poate susţine financiar clubul, iar dacă nu se găsesc sponsorizări, echipa nu va începe Liga Campionilor.

Iminenta privatizare a SC Oltchim a întrerupt finanţarea echipei, iar clubul este în situaţia ingrată de a găsi alţi sponsori. Situaţia privatizării combinatului era însă demult cunoscută, iar conducerea roş-albastrelor trebuia să găsească soluţii, iar în caz contrar, să nu se arunce în vară la a aduce straniere cu salarii exorbitante. „E clar că SC Oltchim nu mai poate susţine financiar această echipă, nu mai poate aloca fonduri, urmează privatizarea şi nu se ştie cine va fi noul acţionar. În acest moment, avem asigurate salariile doar pentru luna august. În situaţia în care la combinat vine un acţionar care nu este interesat să îşi facă publicitate prin echipa de handbal, nu ne mai putem baza în viitor pe susţinere. În aceste condiţii, am avut discuţii cu autorităţile locale pentru a vedea ce posibilităţi de ajutor sunt la Vâlcea. Încercăm şi în ţară să găsim cât mai mulţi sponsori care să susţină echipa, ideea e de a găsi nu un singur sponsor, ci mai mulţi care să vină cu sume mici, astfel încât şi pentru ei să fie efortul financiar mai mic. Oltchim este un brand naţional, cred că toate firmele care au posibilitatea să susţină echipa de handbal ar trebui să vină alături de noi. Este singurul an în care avem toate şansele să câştigăm Liga Campionilor. Avem cel mai bun lot şi ar fi păcat ca o astfel de echipă să moară”, a susţinut Roibu.
Managerul a dezvăluit şi care ar fi suma lunară necesară ca echipa să supravieţuiască: „Cheltuielile clubului sunt de 1.100.000 lei pe lună, iar jumătate din aceşti bani sunt taxe şi impozite care se plătesc la stat. Eu am venit cu mai multe propuneri şi idei, să vedem dacă vor fi luate în calcul. Ca o concluzie, eu cred că 400-450 de firme care să sponsorizeze cu 7-8.000 de euro pe an ar rezolva problema”. Constantin Roibu nu exclude nici varianta ca Oltchim să plece de la Rm. Vâlcea. „Decât să moară echipa, mai bine să fie mutată într-un alt loc, este o soluţie. Am şi avut discuţii în acest sens cu preşedintele FRH, Cristian Gaţu, căruia i-am propus să vorbească pentru ca Oltchim să fie preluată de către Primăria Generală a Capitalei, unde sunt alte fonduri, alte posibilităţi. De asemenea, trebuie spus faptul că, dacă un investitor vrea să preia clubul, nu trebuie să plătească nimic pentru el. Îl preia cu totul gratis, mai ales dacă păstrează echipa la Vâlcea.”
Dacă nu se vor găsi bani, roş-albastrele nu vor începe nici parcursul în Liga Campionilor: „Nu se pune problema să vindem jucătoare, nu e ca la fotbal, noi am luat jucătoare libere de contract. În plus, majoritatea au contracte pe un an, doi, cine îţi dă banii necesari să poţi ţine apoi echipa? Nici la reducerea contractelor nu ne gândim, nu ar fi corect faţă de jucătoare, ele au venit aici pe baza unor promisiuni, acum să venim să le spunem că nu mai e posibil, nu ar fi corect. Dacă nu vom avea bugetul necesar, nu vom începe Liga Campionilor şi le vom lăsa pe fete să se transfere la alte echipe unde să poată juca. Vom fi total corecţi faţă de ele. Temerea mea cea mare este că societatea nu va fi preluată de nimeni. Mi-aş dori să fie preluată de cineva, numai să se menţină activitatea şi să putem merge în continuare”, a încheiat Roibu.

„Eu sper să rezolvăm situaţia”

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că speră ca situaţia campioanei României la handbal feminin să se rezolve, deşi mai sunt bani doar pentru plata salariilor pe luna august. „Situaţia nu este una roză, dar eu sper şi cred că se va rezolva. Ar fi mare păcat ca această echipă să nu mai existe, ar fi ca şi cum Barcelona ar renunţa la fotbal. Acum avem o echipă de mare valoare care poate câştiga Liga Campionilor. Nici nu mă gândesc că nu se va găsi cineva să o finanţeze din moment ce ar avea totul pe tavă, handbaliste de mare valoare, antrenori de mare valoare”, a spus Berbecaru.

"E clar că SC Oltchim nu mai poate susţine financiar această echipă, nu mai poate aloca fonduri, urmează privatizarea şi nu se ştie cine va fi noul acţionar. În acest moment, avem asigurate salariile doar pentru luna august.", Constantin Roibu, fost manager general al SC Oltchim SA

Curea: “Suntem afectate psihic”

Extrema Iulia Curea a precizat că echipa este afectată psihic de situaţia dificilă a Oltchimului. „Ne pare rău pentru ceea ce se întâmplă la SC Oltchim, ne-am dori din suflet să se rezolve într-un fel. Nu mă gândesc acum numai la echipa de handbal, mă gândesc la oamenii de acolo, sunt mulţi angajaţi, fiecare are o familie… Deocamdată nu ne-a afectat din punct de vedere al evoluţiilor, dar psihic ne afectează, ne gândim mereu la ceea ce se întâmplă. Ne dorim ca SC Oltchim să rămână al românilor… Oricum, trebuie să fim cu toţii uniţi. Ar fi mai frumos să auzim încurajări de la o singură galerie, mare nu de la două aflate în colţuri opuse. E alegerea suporterilor, noi dacă vom putea îi vom ajuta să se împace şi să fie împreună”, a explicat ea.

Şi FC Oltchim, în pragul desfiinţării

Singura echipă vâlceană de fotbal din Liga a 3-a, FC Oltchim, susţinută tot de Combinatul Chimic este şi ea în colaps şi nu a fost programată de FRF pentru meciul din etapa a II-a a Seriei C4, în deplasare, la Millenium Giarmata. FC Oltchim are o săptămână de respiro pentru că va sta în etapa a III-a, următorul joc fiind programat în etapa a IV-a, pe 21 septembrie, la Pandurii II. Dacă va înregistra încă o neprezentare, Oltchim va fi exclusă din campionat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...