Inedit

Golin comunică parteneriatul dintre Lidl şi World Vision – Pâine şi Mâine, un program dedicat luptei împotriva abandonului şcolar

România are una dintre cele mai mari rate ale abandonului şcolar din Europa, iar principalul factor care îi determină pe copii să renunţe la educaţie este sărăcia. Pentru a ajuta elevii din zone defavorizate să îşi continue studiile şi să-şi asigure, astfel, singuri pâinea atunci când vor fi mari, Lidl România este partenerul World Vision în derularea etapei-pilot a programului „Pâine şi Mâine”. Implicarea Lidl în această iniţiativă este comunicată de Golin printr-o strategie care atrage atenţia mai multor categorii de public asupra acestui fenomen.

Pentru implementarea etapei pilot a programului „Pâine şi mâine”, Lidl a donat 100.000 euro. Astfel, peste 200 de şcolari din judeţele Dolj şi Vâlcea beneficiază zilnic de o masă caldă, care conţine necesarul de nutrienţi pentru o dezvoltare normală şi corespunde tuturor standardelor de calitate şi siguranţă alimentară. De asemenea, în cadrul programului, cei mici participă la activităţi extraşcolare care îi ajută la continuarea procesului de învăţare şi la fixarea noţiunilor esenţiale, într-un mediu controlat şi stabil.

„Un viitor mai bun poate fi construit doar de generaţii informate şi educate. Însă, în foarte multe zone din România, copiii nu se pot bucura de accesul gratuit la educaţie cât timp nu beneficiază de lucruri elementare precum mâncarea. Abandonul şcolar nu trebuie judecat, ci descurajat, iar o masă caldă pe zi şi un sprijin suplimentar îi pot ajuta pe cei mici să privească şcoala cu alţi ochi, să participe la toate orele şi să se îndrepte spre o profesie care le-ar putea asigura un trai mai bun. De aceea ne-am implicat cu multă determinare în programul World Vision, iar partenerul nostru de comunicare, Golin, ne-a ajutat să facem această iniţiativă mai vizibilă”, a afirmat Maria Pârvuleasa, PR & CSR Manager, Lidl România.

Pentru a vedea cum este implementat efectiv programul, jurnalişti de la publicaţii naţionale şi locale, alături de bloggeri, au fost invitaţi în două sate din comuna Stoileşti, judeţul Vâlcea. Astfel, în satul Urşi, vizitatorii i-au găsit pe elevi chiar la masă şi au aflat ce conţine un meniu de prânz şi cât de încântaţi sunt copiii de această iniţiativă. De asemenea, în satul Geamăna, jurnaliştii şi bloggerii au ascultat povestea impresionantă a învăţătoarei, care parcurge zilnic mai mulţi kilometri pe jos pentru a ajunge la ore şi care a refuzat un post mult mai avantajos pentru a salva de la închidere această şcoală.

„Prin această vizită ne-am propus ca jurnaliştii şi bloggerii să vadă şi să trăiască realitatea, să înţeleagă importanţa implementării unui astfel de proiect pentru familiile participante. Şi cred că obiectivul nostru a fost atins – copiii din satele Urşi şi Geamăna ne-au oferit tuturor o lecţie de viaţă despre determinare şi despre implicare. Ne bucurăm să construim, alături de Lidl şi împreună cu World Vision, un viitor mai bun pentru aceşti copii. Şi este doar primul pas din proiect”, a adăugat Roxana Dibă, Manager, Golin.

Programul „Pâine şi Mâine”, demarat de World Vision, în parteneriat cu Lidl România, are ca obiectiv ajutarea a peste 2.500 de copii din zone defavorizate ale ţării, în condiţiile în care cheltuielile cu susţinerea unui copil inclus în program sunt estimate la 270 lei pe lună. Etapa pilot a fost implementată în 6 sate din Dolj şi Vâlcea, însă programul va fi extins şi în alte sate din cele două judeţe, cărora li se va adăuga şi judeţul Vaslui.

Echipa Golin care s-a ocupat de comunicarea implicării Lidl în acest program a fost formată din Roxana Dibă (Manager), Casiana Ionaşcu (Senior Media Associate) şi Bianca Cenuşescu (Media Asocciate).

Despre Golin România

Golin este singura agenţie de PR din România care a câştigat, în acelaşi an, locul 1 în cele mai importante competiţii ale industriei: PR Agency of the Year în cadrul galei Romanian PR Award 2014, #1 PR Agency in Romania în topul BizPR Awards 2014 şi #1 în preferinţele bloggerilor români. În 2015, echipa a reuşit o nouă premieră, fiind prima agenţie de PR care câştigă titlul de #1 PR Agency in Romania în doi ani consecutivi.

Golin România este afiliată la una dintre cele mai valoroase reţele internaţionale de PR, Golin Worldwide. Acesta este primul birou din Europa Centrală şi de Est al companiei americane care deţine în total peste 50 de birouri în America, EMEA si APAC.

Golin România este membră a grupului de companii din care mai fac parte MullenLowe (advertising), Profero (digital), Initiative (media), BPN (media) şi Medic One (comunicare în domeniul medical şi farmaceutic) şi este multiplu premiată şi finalistă la festivaluri locale şi internaţionale precum ADC*RO, Cristal Festival, CSR Awards, European Excellence Awards, IPRA Awards, PR Award Romania, Sabre Awards, Webstock.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi http://golin.ro sau pagina de Facebook Golin Romania.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...