Actualitate

Preşedintele Rădulescu a lăsat sindicatul lui Jitianu fără mobilier

Sindicatul Funcţionarilor Publici din Vâlcea a rămas fără birourile, scaunele şi fişetele pe care sindicaliştii le-au primit de la vicele Persu când au fost mutaţi din Consiliul Judeţean

Cu o mână a dat, cu alta a luat înapoi. Noua conducere a Consiliului Judeţean Vâlcea a lăsat Sindicatul Funcţionarilor Publici şi al salariaţilor din Administraţia Publică Locală fără mobilier. Asta după ce, în urmă cu câteva luni, Sindicatul a fost mutat din clădirea Consiliului în cea a fostului Comisariat Militar din Râmnicu Vâlcea, iar sindicaliştii au plecat de acolo şi cu mobilierul pe care îl aveau în biroul de la Consiliu. Vineri, 5 august 2016, sindicatul a fost executat, iar mobilierul respectiv a fost readus la Consiliul Judeţean. “Ni s-a spus că e dotat biroul acela din care am fost scoşi. Ceea ce e total neadevărat. În acel birou sunt mese şi birouri noi, aşa cum a fost dotat fiecare birou din Consiliul Judeţean. Este o ambiţie, deşi Legea 215, la articolul 124, prevede că, atât consiliile judeţene, cât şi consiliile locale, pot dota instituţiile cu activitate non-profit. Nu s-a ţinut cont de acest lucru, dimpotrivă, am fost bombardaţi cu o serie de adrese. Ultima este aceasta, că trebuie să returnăm mobilierul”, spune Nicolae Jitianu, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din Vâlcea.
Conducerea Sindicatului Funcţionarilor Publici susţine că a primit mobilierul respectiv, cu o vechime de 40 de ani, pe vremea când preşedinte era Dumitru Buşe şi că au nevoie de el pentru a ţine documentele sindicatului. “Nu am furat acest mobilier. L-am luat cu acordul preşedintelui de atunci, domnul Gheorghe Păsat, care a derogat atribuţiile domnului Persu, iar domnul Persu mi-a aprobat inventarul cu acest mobilier, pe care noi deja îl aveam, pentru că a constatat că de fapt acesta se lua dintr-o clădire a Consiliului Judeţean şi se ducea într-o altă clădire, tot a Consiliului Judeţean”, a mai adăugat Jitianu.
De cealaltă parte însă, reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că este ilegal să se plece cu mobilierul atâta timp cât orice modificare în patrimoniul instituţiei trebuie decisă de către consilierii judeţeni şi nu de o persoană. “Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean a solicitat returnarea mobilierului conform legislaţiei în vigoare. Acel mobilier a fost preluat efectiv, fără o aprobare a Consiliului Judeţean, aşa cum era normal. Deci decizia preşedintelui este o decizie corectă, preşedintele sindicatului a înţeles că asta este situaţia şi, în cursul zilei de astăzi (n.n. vineri, 5 august 2016) mobilierul va fi încărcat şi adus la sediul Consiliului Judeţean, cum e normal”, a declarat Valer Tudor, vicepreşedinte al CJ Vâlcea.
Sindicatul Funcţionarilor Publici şi al Salariaţilor din Administraţia Locală a fost mutat într-un birou din cadrul Comisariatului Militar din Râmnicu Vâlcea printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea din 28 aprilie 2016, în ciuda opoziţiei sindicatului. Noul sediu nu are curent electric, iar acum nici mobilier în care să depoziteze documentele strânse de-a lungul timpului şi nici scaune sau masă unde să desfăşoare şedinţele de sindicat.

"Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean a solicitat returnarea mobilierului conform legislaţiei în vigoare. Acel mobilier a fost preluat efectiv, fără o aprobare a Consiliului Judeţean, aşa cum era normal.", Valer Tudor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...